avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere conventie civila fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere conventie civila fara preaviz

Cum se poate desface o conventie civila de prestari servici fara preavizul de 15 zile? (este vorba de supraveghetor sala internet)
Viitorul angajator poate sa incheie contractul de munca ( cu CM) chiar inainte de desfacerea conventiei civile a persoanei in cauza?
preavizul este de 15 zile calendaristice sau de 15 zile lucratoare conform conventiei...tinand cont programul este de 24 cu 48h si in cele 15 zile calendarestice s-ar lucra efectiv 5 zile program de 24h?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri si comentarii
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 19:20, 25 Iulie 2007
Conventia civila nu are legatura cu Codul Muncii si cu prevederile acestuia.Ea se incheie in baza Codului civil si cuprinde niste drepturi si obligatii pt. prestator si beneficiar. Deci, daca exista clauza acordarii unui preaviz, e ok. Daca nu.... asta e ;)Insa pentru supraveghetor sala internet trebuia incheiat contract individual de munca (doar sunt raporturi de munca, nu?)Conventia civila in acest caz e un fel de....munca la negru B-) . Cel in cauza se poate angaja cu contract de munca oricand doreste .;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila ContSters96325 ContSters96325 Buna ziua.As dori sa stiu in cazul in care as avea in loc de contract o conventie civila ce drepturi as avea......in cazul in care ar dori cineva sa ma dea ... (vezi toată discuția)
Preaviz in curs ...se poate consuma preavizul din concediul medical vanda85 vanda85 TOCMAI MI-AM DAT DEMISIA,PREAVIZUL PRACTIC ESTE IN CURS DE AZI 6.01.2009 ...AS PUTEA CA IN DATA DE 10 01.2009 SA INAINTEZ CONCEDIU MEDICAL SI ASTFEL SA SE ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii robdin2007 robdin2007 Luzrez de aproape doi ani pe contract prestari servicii reinnoit din 3 in 3 luni. Contractul precizeaza ca durata de lucru este de 2ore pe saptamana. ... (vezi toată discuția)