avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord vecini

Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc care inca nu este racordat la gaze( m-am mutat de curand si asa l-am gasit). Caldura avem berechet iarna dar in ultimul timp apa calda a devenit o problema, prin urmare as vrea sa instalez o centrala termica de apartament. Pe scara mai exista inca 4 centrale de apartament prin urmare am nevoie de acordul proprietarilor de teava deja existenta. Si acum incepe circul...
Primii proprietari ai tevii locuiesc la etajul 4 ( am inteles ca dimensiunea tevii suporta toate cele 16 ap de pe scara), sunt 2 si au platit cate 1000 ron. Urmatorul a platit celor doi cate 500 ron. Cel de-al patrulea a platit 1400 ( primilor 2 cate 400 ron si urmat. 600 ron). Acum mie mi se cer 1700 ron . ...:(( Intrebarea mea este daca exista undeva un grafic sau ce autoritate competenta poate stopa abuzul din partea vecinilor? In ritmul asta ei sunt deja pe profit. Chiar suntem la mana lor si pentru o semnatura cotizam cu cat ne cer? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 00:32, 13 Iulie 2010
nu, nici vorba, trebuie sa va arate actele doveditoare pt pretul care vi-l cer.
Multumesc.
Dar daca se incapataneaza sa nu semneze decat contra unei sume ce argumente pot aduce in favoarea mea? Stiu sigur ca situatia expusa anterior este corecta ( administratorul blocului a fost martor).
Au mai fost cazuri de acest gen. In acordul luat de la asociatie, atunci cand primii proprietari si-au montat centrala exista o prevedere ca nu vor refuza dreptul celorlalti locatari de a se racorda.
Daca se incapataneaza, ii actionati in instanta si judecatorul le va solicita toate actele dupa care se va stabili pretul corect, luandu-se in calcul si uzura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Coloana de gaze de pe scara ??!!! Silviu79 Silviu79 Buna ziua! In anul 2008 coloana de gaze pentru centrale termice de apartament de pe scara blocului era ridicata pana la etajul 2. Eu locuind la etajul 4 a ... (vezi toată discuția)
Racordare teava de gaz - cota parte nklara nklara Buna ziua, rog persoanele care sunt in cunostinta de cauza sa imi explice cum se calculeaza partea ce imi revine din investitia cu tevile comune din scara ... (vezi toată discuția)