avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racordare teava de gaz - cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racordare teava de gaz - cota parte

Buna ziua,

rog persoanele care sunt in cunostinta de cauza sa imi explice cum se calculeaza partea ce imi revine din investitia cu tevile comune din scara unui bloc.
Concret, stau la un bloc de 4 et, 16 apartamente. Sunt a 12-a persoana care se racordeaza la teava comuna de gaz. Mi s-a cerut de catre vecinii mei, care deja au contribuit la cheltuielile comune sa achit suma de 100 Ron / 1 apartament.
Mi se pare ca suma e nejustificata, nu am vazut factura cu cheltuielile aferente investitiei. Daca se poate sa ma indrumati spre un articol de lege, sa am dovada ca mi se face o nedreptate. Art 85, lit g, din legea gazelor prevede niste conditii pentru asigurarea accesului unui nou solicitant, dar nu se specifica metoda de calcul. Am aflat cum se calculeaza, dar nu am un act doveditor.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Rotariu Dan , utilizator 12:44, 27 Septembrie 2021
Si pe la ce etaj sunteti?
Eu am fost in situatie asemanatoare dumneavoastra, doar ca la curte.
Am solicitat proiectul instalatiei de gaze si devizul de lucrari, suma totala se imparte la cate persoane sunt conectate (inclusiv dumneavoastra) si suma rezultata trebuie sa o achitati.
Cred ca 100lei nu este o suma foarte mare (eu am platit 450euro) dar este normal sa va fie aratat modul de calcul si devizul de lucrari.
Locuiesc la etajul 4, am uitat sa specific. Insa teava e trasa pana sus langa usa mea, deoarece vecinii de langa mine sunt printre primii care au renuntat la incalzirea de la cet, in favoarea centralei pe gaz.
Doamna Ionica, multumesc pentru indrumare.
Calculul imi este foarte clar, doar ca nu am negru pe alb, formula de calcul.
Cu siguranta stiu si vecinii mei cum se imparte corect cheltuiala cu teava comuna, insa ei au stabilit pretul de 100 Ron/ ap de la bun inceput, fiind primii poate au impresia ca acest lucru le da dreptul sa fie excroci.
Eu mai platesc cat platesc, dar ma gandesc cu groaza la ultimul vecin care va avea de platit 1500 Ron, in conditiile in care cheltuiala totala a fost in jur de 4000 Ron...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
nklara, utilizator
Adevarat, am fost lovita de situatie si nu am scos-o usor la capat. Nu stiu exact cum se procedeaza la blocuri, dar la noi pe strada paralela cu noi, dupa 5ani cei de la compania de gaz nu au mai solicitat "despagubirea si acordul vecinilor", pe motiv ca ar fi stipulat pe undeva prin hartiile lor ca devin proprietarii conductei chiar daca nu a fost facuta cu banii lor.
Se si profita ,va dau un exemplu : vecinii care au venit dupa ce eu am finalizat proiectul, au fost nevoiti sa plateasca mai mult, ca asa a facut calculul "RESPONSABILUL STRAZII" autointitulat si daca a avut pe cine sa pacaleasca nu a ezitat sa o faca.
Corect si normal ar fi ca valoarea proiectului sa fie prezentata corect, raportata la un curs valutar la data respectiva si despagubit cel care a facut investitia fara a cauta sa faca o "AFACERE" din aceasta.
Mult succes

Alte discuții în legătură

Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)
Cât pot să-i cer eu, fără exagerări, unui proprietar care vrea să se racordeze la țeava de gaz plătită de mine? carmen bodeanu carmen bodeanu Bună ziua! Dacă in 2007,ridicarea conductei de gaze până la et 7(la bloc)m-a costat 4800 ron (între timp nu s-a mai racordat nimeni)cât pot să-i cer ... (vezi toată discuția)