avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racordare teava de gaz - cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racordare teava de gaz - cota parte

Buna ziua,

rog persoanele care sunt in cunostinta de cauza sa imi explice cum se calculeaza partea ce imi revine din investitia cu tevile comune din scara unui bloc.
Concret, stau la un bloc de 4 et, 16 apartamente. Sunt a 12-a persoana care se racordeaza la teava comuna de gaz. Mi s-a cerut de catre vecinii mei, care deja au contribuit la cheltuielile comune sa achit suma de 100 Ron / 1 apartament.
Mi se pare ca suma e nejustificata, nu am vazut factura cu cheltuielile aferente investitiei. Daca se poate sa ma indrumati spre un articol de lege, sa am dovada ca mi se face o nedreptate. Art 85, lit g, din legea gazelor prevede niste conditii pentru asigurarea accesului unui nou solicitant, dar nu se specifica metoda de calcul. Am aflat cum se calculeaza, dar nu am un act doveditor.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Rotariu Dan , utilizator 12:44, 27 Septembrie 2021
Putin probabil sa nu fi stiut ca mai era cineva racordat, pentru ca aceluia i s-a solicitat acordul vecinului dv. Ca o fi uitat ca i-a dat acordul sau ca a mai primit despagubire, asa o fi, nu cunosc.
Nu cunosc de ce anume costa atat metrul de teava, nu lucrez in domeniu, insa este corect ca pretul tevii sa fie dat de banii investiti in toata lucrarea: proiect, aviza, autorizatie etc.
De regula intelegerea amiabila este cea de dorit, altfel mai stati 2 ani fara centrala si nu e bine...
Corect si logic ar fi asa: cati bani a dat omul la teava, impartit la toate apartamentele racordate + 1 e partea ultimului apartament. Adica se imparte costul investitiei la toti cei care vor beneficia de ea. Atata platiti dv. Ca apoi se imparte acea parte intre cei deja racordati, dar asta nu e treaba dv.
Cautati de va intelegeti cu el. Veti vedea apoi in devizul dv. care sunt costurile.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.
Pana la urma asa s-a procedat...cu diferenta ca eu, din graba sau neatentie, nu masurasem si teava de la contoar pana la intrarea in bloc. A reiesit o diferenta, e drept, am platit suma care a fost impartita intre cei doi si asta a fost povestea.
Referitor la "Putin probabil sa nu fi stiut ca mai era cineva racordat, pentru ca aceluia i s-a solicitat acordul vecinului dv. Ca o fi uitat ca i-a dat acordul sau ca a mai primit despagubire, asa o fi, nu cunosc. "...teava a fost montata de proprietara apartamentelor care, din pacate, intre timp a decedat. Tot ea , probabil, a negociat(sau nu) cu al 3-lea beneficiar al tevii. Acum proprietar este copilul decedatei, tatal lui neffind in acte.
E distractiva punerea in aceasta discutie a dobanzii. Cel care si-a pus gaze a beneficiat direct de instalatie, iar cel care vine si isi monteaza dupa 2 ani nu a beneficiat de investitie in cei 2 ani ca sa plateasca dobanda. Dobanda e un drept cuvenit celui care a dat cuiva o suma de bani, care nu si-a recuperat-o la vreme, pentro o suma folosita de platitorul de dobanda. Dar aici e o aberatie, culmea e ca la cat de slabi sunt judecatorii pe teme economice e posibil ca sa se obtina o solutie aberanta cu plata dobanzii pentru o instalatie nefolosita pe timpul cat se cere dobanda. Offf!
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2021
Rotariu Dan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)
Cât pot să-i cer eu, fără exagerări, unui proprietar care vrea să se racordeze la țeava de gaz plătită de mine? carmen bodeanu carmen bodeanu Bună ziua! Dacă in 2007,ridicarea conductei de gaze până la et 7(la bloc)m-a costat 4800 ron (între timp nu s-a mai racordat nimeni)cât pot să-i cer ... (vezi toată discuția)