avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Unde reclam un vecin care are prea multi caini?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Unde reclam un vecin care are prea multi caini?

buna
stiti cumva unde pot sareclam pe cineva
are cam multi caini
vreo 10-12
si toata ziua si noaptea numai latra
plus k stapanii nu sunt acasa decat seara cand vin de la servici
va rog sa maajutati caam ajuns deja in culmea disperarii!
Cel mai recent răspuns: Ioan Alexandrescu , Alte profesii 20:29, 12 Iulie 2010
Va pot spune cum sunt reglementate in SUA astfel de probleme.
1. Se face o sesizare telefonica la politie. Vine la dvs.( cand sunteti dispusa sa fiti acasa) un politist si vorbeste cu dvs. si constata adevaruil spuselor dvs.
2. Politia merge apoi la vecin si ii atrage atentia verbal ca are o problema care trebuie sa o rezolve pentru ca va deranjeaza.
3. Vecinul daca nu ia nici o masura si continua sa ignore problema aveti posibilitatea unui nou telefon la politie.
4. Politia merge de asta data cu o hartie scrisa de atentionare catre vecin.
5. Daca nici de data aceasta problema nu se rezolva vine direct cu sanctiunea baneasca privind ignorarea deciziilor politiei privind buna convietuire in comunitate.
Simplu si eficient. Daca cineva care stie randuialile americane privind astfel de interventii si nu sunt adevarate sa ma contrazica. Asa stiu eu ca se petrec lucrurile.

In Romania trebuie, avocat, judecata, bani investiti de cel care e deranjat timp prin tribunal , apoi recuperarea lor si tot tacamul.
Avem politie de proximitate dar ea nu are sarcini decat in cazuri de amenintare directa si imediata a persoanelor dupa stiinta mea. Subiecte ca al dvs. nu le stau in atributii.
Cred ca ar trebui sa luam exemplul pozitiv al Statelor Unite.

Nu aveti solutia legala expeditiva necesara pentru a rezolva problema. Aceasta e o cauza majora pentru care multi ignora problemele celorlalti chiar daca sunt in culpa. Majoritatea cetatenilor stiu ce inseamna o judecata si ce implica ea si renunta la drepturi firesti.

totusi,daca aveti timp:

Este vorba de un inconvenient anormal de vecinatate.
In prima instanta depuneti o plangere prealabila la organele de politie abilitate.
Se cauta indelung o responsabilizare a proprietarului in situatia in care aparent nu i se poate imputa nici o vina.
Astfel Judecatorul aplica "principiul echitatii in raporturile de vecinatate". Important este ca Judecatorul sa gaseasca masura de tolerantasi pragul vatamarii pentru ca astfel sa se ajunga la obligatia proprietarului cainilor de a repara. Complementar exista acordarea de daune interese.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainii vecinilor latra toata noaptea dora negrea dora negrea Salutare! Revin cu o alta problema. Vecinii mei nepretuiti au 3 sau 4 caini pe care i-au legat in curtea lor, dar chiar sub geamurile mele. Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Constructie padoc caini langa proprietatea mea leonida64 leonida64 vecinul meu aconstruit un padoc pentru caini lipit de peretele casei mele. are trei caini mari, schnauzeri mari. se bat, urla ziua si noaptea. pe scurt creeaza ... (vezi toată discuția)
Cainele - reclamatie pentru ca latra... vida ramona vida ramona Buna ziua,am si eu o problema cu vecina mea din cauza cainelui meu care sustine ca o deranjeaza latratul cainelui.as fi de acord cu ea daca as sta la bloc dar ... (vezi toată discuția)