avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie padoc caini langa proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie padoc caini langa proprietatea mea

vecinul meu aconstruit un padoc pentru caini lipit de peretele casei mele. are trei caini mari, schnauzeri mari. se bat, urla ziua si noaptea. pe scurt creeaza disconfort total, nu ne mai putem odihni. refuza sa-l demoleze sau sa-l mute. ce pot face sa-l conving. exista legislatie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:15, 21 Octombrie 2014
Da, se poate rezolva cu o actiune in instanta cu obligatia de a face, in temeiul codului civil si a bunei vecinatati, etc.
Multumesc. Ma interesa totusi un text de lege pe care sa il prezint poate il conving si nu mai apelam la instanta.
Codul civil, cu privire la Regulile privind protecţia mediului şi buna vecinătate
Art. 603. – Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.

Depăşirea inconvenientelor normale ale vecinătăţii
Art. 630. – (1) Dacă proprietarul cauzează, prin exercitarea dreptului său, inconveniente mai mari decât cele normale în relaţiile de vecinătate, instanţa de judecată poate, din considerente de echitate, să îl oblige la despăgubiri în folosul celui vătămat, precum şi la restabilirea situaţiei anterioare atunci când acest lucru este posibil.

LEGE Nr. 61 din 27 septembrie 1991 *** Republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, deasemenea poate fi aplicata de catre politie, fara a se mai ajunge in instanta. Va trebuie insa niste probe, martori, inregistrari a zgomotelor, latraturilor, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa inaltata gabrielagabi74 gabrielagabi74 Ma intereseaza amanunte despre inaltarea unei case vechi (prin mansardare) daca se poate realiza si daca sunt niste reguli de baza (unde as putea citii?) ... (vezi toată discuția)
Constructie sere anca800 anca800 vecinul meu construieste sere ,problema este ca eu nu mai am lumina in casa acestea nu sunt linga gard dar sunt foarte inalte ce pot face (vezi toată discuția)
Probleme vecin - zgomot puternic de la hidrofor geretus geretus Buna ziua, Am 2 probleme cu un vecin - suntem gard in gard. 1 - Acum 2-3 ani de zile de cand am avut niste probleme cu panza freatica in zona, hidroforul ... (vezi toată discuția)