avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de insotitor

Am revenit cu o problema.Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca o primarie sa hotarasca incetarea acordarii indemnizatiei de insotitor.Mama mea este insotitor pentru fratele meu care a suferit un transplant de cord.Daca aceasta hotarare nu este legala va rog sa-mi comunicati caile de contestare a ei.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:09, 12 Iulie 2010
Primariile primesc o anumita suma din care se suporta aceste indemnizatii. Nu stiu care e temeiul incetarii, depinde ce sume sunt alocate cu aceasta destinatie in buget.
Cat priveste modalitatea de contestare, dispozitia primarului poate fi atacata la instanta de contencios administrativ din judetul respectiv, dupa ce, in prealabil ati cerut primarului revocarea acelei dispozitii (procedura prealabila prevazuta de legea contenciosului administrativ care este obligatorie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie de imputare sabina84 sabina84 Primarul unei comune emite o dispozitie de imputare a unei sume acordate necuvenit pentru un functionar public,constatata in urma unui control de ... (vezi toată discuția)
Cum este cu interesul in cazul incercarii de anulare a unui act normativ ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Mai multe persoane am fost amendate in baza unei hotarari de consiliu local care este nelegala. Am depus contestatii si am castigat. Dar vrem sa ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face legar in cazul in care dupa 6 luni am aflat ca dosarul pentru acordarea indemnizatiei pt crestere copil a fost respins ? RAD NICOLETA RAD NICOLETA BUNA ZIUA ! MI-AM DEPUS ACTELE NECESARE ACORDARII ALOCATIEI PT CRESTERE COPIL SI INDEMNIZATIE LA PRIMARIE ,CONSIDERAND FUNCTIONARA CA DOSARUL ESTE IN ... (vezi toată discuția)