avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... dispozitie de imputare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

dispozitie de imputare

Primarul unei comune emite o dispozitie de imputare a unei sume acordate necuvenit pentru un functionar public,constatata in urma unui control de audit.
intrebare :
- care este procedura de contestare a dispozitiei?
Deasemeni, va rog sa-mi explicati ce reprezinta "asumarea unui angajament de plata", a unui functionar public.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:26, 22 Noiembrie 2012
procedura este urmatoarea :
1. plangerea prealabila ( o adresa pentru primar, prin care solicitati revocarea dispozitiei, motivata dpdv legal....sau nu). plangerea prealabila, este obligatorie!
2. actiune la instanta de contencios administrativ, prin care solicitati anularea dispozitiei ( dupa ce ati primit raspunsul la plangerea prealabila).
succes. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie imputare sume incasate necuvenit functionar public ContSters135086 ContSters135086 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : Se poate emite o dispozitie de imputare sume incasate necuvenit ( in urma controlului Curtii de ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu functionar public corin1994 corin1994 In urma cu 3 ani am fost angajat ca functionar public si mi s-a comunicat un salariu. Acum in baza art 84 lit b si art 85 alin 1 si 2 din Legea 188/1999 s-a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie? adibuta adibuta cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie pentru recuperarea asa-zisului prejudiciu cauzat prin incasarea drepturilor speciale ale ... (vezi toată discuția)