avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto - italia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto - italia

buna ziua,vreau sa ma ajutati intr-o problema aparuta aseara, un amic a patit un accident pe teritoriul italiei si vreau sa stiu daca el va fi scos sau nu vinovat. accidentul a avut loc astfel: de pe sensul invers de mers amicului, o doamna a intrat pe contrasens si a lovit masina amicului avariind-o destul de serios, dar singura problema este ca amicul meu consumase ceva alcool inainte de accident si se afla la volan. vreau sa stiu daca va fi el scos ca vinovat sau nu !!! multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 12:25, 15 Iulie 2010
Nu cunosc legislatia italiana dar problemele cu alcool sunt drastic sanctionate si in strainatate. Acum depinde de alcoolemie, de viteza, de ce prevede legislatia italiana, etc. Esta bine sa isi angajeze un avocat bun fie din Italia fie di Romania dar care sa cunoasca bine legislatia italiana si europeana in domeniu. Ii urez mult succes!
Nimeni nu iti poate raspunde sigur, depinde.

Au fost doar daune materiale? A intervenit politia, carabinieri sau au facut constat amiabil? Daca te referi doar la pagube, depinde mult ce zic asigurarile, de multe ori scot culpa comuna.

Amicul tau are carnet? Are asigurare? Are toate actele in regula la masina? Unde e inmatriculata?

In italia e asa la alcoolemie:
0-0,5 la mie in sange e permis
0,5-0,8 la mie in sange amenda usturatoare de sute de euro
>0,8 la mie in sange caz penal

Daca stii italiana, citeste aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare in italia Ionatan Ionatan Acum cateva zile am avut un accident de masina in Italia. Accidentul s-a soldat doar cu daune materiale din fericire. Nu stiu care sunt exact procedurile in ... (vezi toată discuția)
Motiv sechestrare masina italia iojamaria iojamaria Buna seara. Asi dori sa stiu daca , in legislatia italiana , exista baza legala pentru sechestrarea unei masini, de catre carabinieri, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan silipovici silipovici ce pedeapsa as putea lua pt conducere auto cu o alcoolemie de 1,17% la alcooltest?la sange nu stiu cat mia iesit .. am cva sanse sa scap doar cu amenda penala? ... (vezi toată discuția)