avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inventar

Sunt obligata sa fac inventarul la caminele culturale . Nu a fost desemnata o comisie si nici nu exista o persoana care sa fie avut acest inventar si sa poata sa mi-l predea . Am fost penalizata cu .10 % din salar pentru neefectuare. Este legal? Va rog astept un raspuns cu temei legal urgent. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: daia ileana , utilizator 14:43, 16 Ianuarie 2012
a-ti fost desemnata sa faceti un inventar...nu sa preluati pe proces verbal de la cineva....efectuati inventarul....si apoi dupa inventariere acesta poate sa fie predat pe proces verbal.....referitor la penalizare....aceasta a fost facuta printr-o decizie? dvs a-ti semnat ca sunteti obligata/ca a-ti luat la cunostinta de sarcina trasata? daca da...atunci angajatorul dispunde de prerogativa sanctionarii....
Legea 82/1991 Legea contabilitatii si OMFP 3.055/2009 Legea 22/1969
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
Actul legislativ care reglementeaza organizarea si efectuarea inventarierii este Ordinul MFP 2861/2009. Citindu-l va veti lamuri daca administratorul(ordonatorul de credite, daca este cazul) societatii, a respectat normele de efectuare a inventarierii, in primul rand decizia de inventariere care trebuie sa contina anumite elemente obligatorii, vezi pct.6, alin.1. Comisia poate fi formata dintr-o singura persoana in conditiile in care nr. angajatilor este redus - legea nu precizeaza si nici dvs.
Si da, aveti dreptul sa primiti situatia scriptica a gestiunilor pe care ati(nu "a-ti" @marculescu&a) fost numita prin decizie si numai prin decizie, sa le inventariati. Sunt obligati s-o aibe, daca nu actualizata(intrari /iesiri) macar listele ultimei inventarieri. Nu cred ca va vor refuza, n-ar da bine intr-un eventual proces.
Cereti angajatorului in scris sa va puna la dispozitie tot ce prevede legea pentru efectuarea inventarierii, decizie, liste de inventar din contabilitate, inclusiv procedurile scrise ale societatii/institutiei. Si contestati masura de sanctionare daca nu au organizat inventarierea conform legii. Si mai bine daca n-ati beneficiat de cercetare disciplinara, asa cum deja v-au scris domnii consultanti. Succes!
multumesc si scuze de intarziere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventarierea 23ti 23ti Buna seara. Va rog sa-mi spuneti cine intocmeste listele de inventar si cine trece valoarea de inventar? Valoarea de inventar o trece comisia? (vezi toată discuția)
Model proces verbal inventariere jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu un model de proces verbal de inventariere anuala, pentru stocurile de materii prime cu minusuri la inventar (vezi toată discuția)
Model decizie inventar 2015 Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Imi dati si mie va rog un model de decizie inventar 2015? (vezi toată discuția)