Sunt obligata sa fac inventarul la caminele culturale . Nu a fost desemnata o comisie si nici nu exista o persoana care sa fie avut acest inventar si sa poata sa mi-l predea . Am fost penalizata cu .10 % din salar pentru neefectuare. Este legal? Va rog astept un raspuns cu temei legal urgent. Multumesc.
a-ti fost desemnata sa faceti un inventar...nu sa preluati pe proces verbal de la cineva....efectuati inventarul....si apoi dupa inventariere acesta poate sa fie predat pe proces verbal.....referitor la penalizare....aceasta a fost facuta printr-o decizie? dvs a-ti semnat ca sunteti obligata/ca a-ti luat la cunostinta de sarcina trasata? daca da...atunci angajatorul dispunde de prerogativa sanctionarii....
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
Actul legislativ care reglementeaza organizarea si efectuarea inventarierii este Ordinul MFP 2861/2009. Citindu-l va veti lamuri daca administratorul(ordonatorul de credite, daca este cazul) societatii, a respectat normele de efectuare a inventarierii, in primul rand decizia de inventariere care trebuie sa contina anumite elemente obligatorii, vezi pct.6, alin.1. Comisia poate fi formata dintr-o singura persoana in conditiile in care nr. angajatilor este redus - legea nu precizeaza si nici dvs.
Si da, aveti dreptul sa primiti situatia scriptica a gestiunilor pe care ati(nu "a-ti" @marculescu&a) fost numita prin decizie si numai prin decizie, sa le inventariati. Sunt obligati s-o aibe, daca nu actualizata(intrari /iesiri) macar listele ultimei inventarieri. Nu cred ca va vor refuza, n-ar da bine intr-un eventual proces.
Cereti angajatorului in scris sa va puna la dispozitie tot ce prevede legea pentru efectuarea inventarierii, decizie, liste de inventar din contabilitate, inclusiv procedurile scrise ale societatii/institutiei. Si contestati masura de sanctionare daca nu au organizat inventarierea conform legii. Si mai bine daca n-ati beneficiat de cercetare disciplinara, asa cum deja v-au scris domnii consultanti. Succes!
Inventarierea
23ti
Buna seara.
Va rog sa-mi spuneti cine intocmeste listele de inventar si cine trece valoarea de inventar?
Valoarea de inventar o trece comisia? (vezi toată discuția)