avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Primire proces verbal prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Primire proces verbal prin posta

Am o nedumerire,ar trebui sa primesc un proces verbal pentru stationare neregulametara(procesul verbal este nesemnat de mine).
Am C.I. provizorie deoarece am pierdut contractul casei.Eu numai locuiesc la acea adresa din buletin casa fiind in proces de revendicare pe legea 10/2001.
Intrebari: 1.Trebuie semnatura de primire atunci cand vine postasul sau o lasa in cutie?
2.Daca nu o primesc in termen de 30 zile se prescrie?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 10:06, 13 Iulie 2010
Da , trbuie semnatura de primire pentru ca Politia trebuie sa faca dovada comunicarii.
Politia are dreptul sa intocmeasca p.v i termen de 6 luni de la constatarea contraventiei insa are obligatia sa il comunice in termen de 30zile de la intocmire.
Deci daca nu ma gaseste la domiciliu se prescrie? Asta ma intereseaza.
Mai exista si o alta varianta de comunicare , nu doar cea prin posta .
Daca nu sunteti de gasit pe acasa , vi se poate comunica si prin afisare la domiciliu , deci , nu intereseaza daca sunteti sau nu acasa .
Conditia esentiala este ca si aceasta comunicare sa se faca inauntrul termenului de o luna de la incheierea PV .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru depasirea vitezei legale adriancrs adriancrs mi-a fost suspendat permisul pentru 107 km/h intr-o zona cu limita de 50 { movilita, ialomita] . era noapte, nu era ceata , ploaie, sau altceva . mcv-ul era in ... (vezi toată discuția)
Este posibila o amenda dupa 4 luni !!!! MIHAILEU MIHAILEU AM PRIMIT IN DATA DE 05.03.2009 PRIN POSTA UN PROCES VERBAL INCHEIAT IN DATA DE 24.02.2009 IN LOC BACAU PRECUM CA AM DEPASIT LIMITA LEGALA DE VITEZA IN ZIUA DE ... (vezi toată discuția)