avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA intreprindere individuala neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

intreprindere individuala neplatitoare de TVA

Buna ziua,de curand am deschis o intreprindere individuala si am optat pt a fi neplatitoare de TVA.Intre timp au aparut alte oportunitati si prima factura pe care o voi emite va depasi plafonul anual de 35 000 de euro.cum trebuie sa procedez in acest caz?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:20, 13 Iulie 2010
Codul Fiscal la art. 153 prevede:
Înregistrarea persoanelor impozabile în scopuri de TVA
Persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România şi realizează sau intenţionează să realizeze o activitate economică ce implică operaţiuni taxabile şi/sau scutite de taxa pe valoarea adăugată cu drept de deducere trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA la organul fiscal competent, denumită în continuare înregistrare normală în scopuri de taxă, după cum urmează:
b) dacă în cursul unui an calendaristic atinge sau depăşeşte plafonul de scutire prevăzut la art. 152 alin. (1), în termen de 10 zile de la sfârşitul lunii în care a atins sau a depăşit acest plafon;
Se depune la fisc declaratie de inregistrare fiscala/declaratie de mentiuni cand a atins sau a depasit plafonul de 35.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării - 3,1817 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon tva camelia adina camelia adina o persoana fizica inregistrata la intreprindere individuala din 2010, neplatitoare de tva ( nu a ajuns la c.a. de 35000 euro) nici in 2010 , nici in 2011 , se ... (vezi toată discuția)
Declarare platitor tva Floryn_99 Floryn_99 Am preluat o firma infiintata in 2003 ca neplatitoare de TVA. Pana in 2011 firma nu a avut cine stie ce activitate (nu a avut deschis nici macar cont bancar), ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, Am infiintat o firma in oct 2011 neplatitoare de TVA, sediul social il am la un cabinet de avocatura, in certificatul constatator este specificat ... (vezi toată discuția)