buna ziua,
Am infiintat o firma in oct 2011 neplatitoare de TVA, sediul social il am la un cabinet de avocatura, in certificatul constatator este specificat faptul ca NU desfasuram activitati economice la sediu social.
Vream sa devenim platitori de TVA si trebuie sa avem punct de lucru, unde sa ne desfasuram activitatea.
Domeniul de activitate al firmei: destributie lubrifianti auto si industriali.Noi cumparam marfa de la furnizor si o ducem la client...(canistra,butoi, cisterna) pt ce am nevoie de punct de lucru?
ce solutie am ca sa devin platitoare de TVA?
ART. 153 din Codul Fiscal Înregistrarea persoanelor impozabile în scopuri de TVA
1) Persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România şi realizează sau intenţionează să realizeze o activitate economică ce implică operaţiuni taxabile şi/sau scutite de taxa pe valoarea adăugată cu drept de deducere trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA la organul fiscal competent, denumită în continuare înregistrare normală în scopuri de taxă, după cum urmează: b) dacă în cursul unui an calendaristic atinge sau depăşeşte plafonul de scutire prevăzut la art. 152 alin. (1), în termen de 10 zile de la sfârşitul lunii în care a atins sau a depăşit acest plafon.
Plafon tva
camelia adina
o persoana fizica inregistrata la intreprindere individuala din 2010, neplatitoare de tva ( nu a ajuns la c.a. de 35000 euro) nici in 2010 , nici in 2011 , se ... (vezi toată discuția)