avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cadru legal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cadru legal

Care este temeiul legal in baza caruia se pot stabili urmatoarele taxe in cadrul unei primarii:taxa de cununie civila(pt oficierea casatoriilor sambata si duminica);taxa de urgenta in vederea eliberarii unor acte de catre primarie(adeverinte,eliberarea de certificate casatorie,deces,nastere etc).Este legal sa se impuna starostelui o anumita taxa ??????????
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:51, 13 Iulie 2010
orice taxa ce vizeaza primariile/consiliul local sunt instituite pe baza de HCL care au ca temei legal codul fiscal
Art. 282 din Codul fiscal:
1) Pentru functionarea unor servicii publice locale create in interesul persoanelor fizice si juridice, consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, pot adopta taxe speciale.
(2) Domeniile in care consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, pot adopta taxe speciale pentru serviciile publice locale, precum si cuantumul acestora se stabilesc in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 45/2003 privind finantele publice locale.
(3) Taxele speciale se incaseaza numai de la persoanele fizice si juridice care beneficiaza de serviciile oferite de institutia/ serviciul public de interes local, potrivit regulamentului de organizare si functionare a acesteia/acestuia, sau de la cele care sunt obligate, potrivit legii, sa efectueze prestatii ce intra in sfera de activitate a acestui tip de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa habitat calytul calytul daca sunt roman si locuiesc de mai multi ani in strainatate pot fi scutit de plata taxei de habitat?in ce baza si ce trebuie sa depun la primarie? (vezi toată discuția)
Buna ziua. detin o proprietate in loc. dorobanti, jud. arad, vrand ... attila24nagy attila24nagy Buna ziua.Detin o proprietate in loc.Dorobanti,jud.Arad,vrand sa platesc impozitul vad ca pe desfasurator pe langa \"impozit pe constructii persoane fizice-18 ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare nicoleta8512 nicoleta8512 Buna ziua Primaria comunei mele a angajat o firma care sa ia gunoiul localnicilor. Mentionez ca noi nu am incheiat niciun contract cu aceea firma sau cu ... (vezi toată discuția)