avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire taxa habitat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire taxa habitat

daca sunt roman si locuiesc de mai multi ani in strainatate pot fi scutit de plata taxei de habitat?in ce baza si ce trebuie sa depun la primarie?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:16, 17 Octombrie 2013
Da, este normal sa fiti scutit.
Trebuie sa consultati Hotararea de Consiliu Local privind impozitele si taxele locale, care cuprinde si procedura de scutire la plata taxei.

In principiu trebuie sa faceti o cerere de scutire insotita de documenmte justificative care sa ateste ca nu locuiti in localitate.
dar in lege scrie acest lucru?unde?
In Codul fiscal nu se se face referire directa la taxa de habitat ci la taxe speciale, taxa de habitat este o taxa speciala.

ART. 282 Taxe speciale
(1) Pentru funcţionarea unor servicii publice locale create în interesul persoanelor fizice şi juridice, consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, pot adopta taxe speciale.
[ link extern ]

iar in normele metodologice :
...
195. (1) Taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice şi juridice care se folosesc de serviciile publice locale pentru care s-au instituit taxele respective.
[ link extern ]

Va dau un exemplu :
[ link extern ]

regulamentul privind stabilirea si incasarea taxei :
[ link extern ]

iar in HCL privind impozitele si taxele locale pe anul 2013, anexa 2 este si taxa de habitat
[ link extern ]
(pagina 20, pozitia 26 din tabelul din anexa 2)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru legal sonia.maria sonia.maria Care este temeiul legal in baza caruia se pot stabili urmatoarele taxe in cadrul unei primarii:taxa de cununie civila(pt oficierea casatoriilor sambata si ... (vezi toată discuția)
Se restituie bani de la primarie pentru taxe incasate gresit adevar2014 adevar2014 Am o problema intre anii (2010-2014)am platit salubitate( era bagat la impozit) in comuna desi nu am stat acolo, am depus o cerere acuma sa ma scada si sa-mi ... (vezi toată discuția)
Care este legea in baza careia se plateste taxa de habitat? edy120376 edy120376 Am rugamintea sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza taxa de habitat. M-am trezit cu o factura in care trebuie sa platesc taxa de habitat pe Martie, ... (vezi toată discuția)