avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Care este legea in baza careia se plateste taxa de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Care este legea in baza careia se plateste taxa de habitat?

Am rugamintea sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza taxa de habitat. M-am trezit cu o factura in care trebuie sa platesc taxa de habitat pe Martie, Aprilie, Mai 2011 pentru un teren intravilan+extravilan pe care l-am vandut la 10.01.2011. Pe acest teren nu a existat locuinta si nici nu exista in prezent adica nu locuieste nimeni acolo. Este numai un teren ingradit cu gard care se afla acum in proprietatea socrului meu si pe care nu exista casa sau altceva in care se poate locui. Efectiv nu locuieste nimeni acolo. Este legal sa platesc taxa de habitat pentru un teren unde nu locuieste nimeni?
Ce trebuie sa fac pentru a anula aceasta factura ilegala si a stopa plata pe viitor?
Codul fiscal - art.282 - si in baza acestuia Hotararea Consiliului Local.
Daca vânzarea s-a facut legal nu datorţi taxa de habitat dv., ci noul proprietar (socrul dvs. trebuia să depună la primărie un exemplar din contractul de v-c).
Vă recomand să vedeţi hotărârea C.L. în baza căruia serviciu, de care beneficiază socrul dvs., a fost instituită taxa specială. Dacă, de exemplu, taxa reprezintă ridicarea gunoiului menajer, este evident, atâta timp cât nu există o locuiţă, fie ea locuită temporar, este o taxă instituită abuz pentru că potrivit normelor de aplicare ale C. fiscal taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice şi juridice care se folosesc de serviciile publice locale pentru care s-au instituit taxele respective.
În cazul în care taxa de habitat este instituită pentru un alt serviciu (de care se benficiază) e trebuie plătită.

Notă: Taxa de habitat nu trebuie confundată cu taxa de salubritate.
Stimate domn, taxa de habitat este instituita pentru ridicarea deseurilor menajere dar, problema este ca la adresa de unde ar trebui sa se ridice aceste deseuri menajere nu exista locuinta, nu sta nimeni, nu exista constructie. La aceasta adresa este numai terenul imprejmuit cu gard ! Am vazut ca vecinii scot gunoiul la poarta o data pe luna dar ei au case acolo, locuiesc efectiv acolo!
Am fost dimineata la primarie si mi s-a spus ca se plateste taxa de habitat intrucat la aceasta adresa exista curent electric. Nu inteleg ce legatura are electricitatea cu gunoiul! Sa inteeg ca stalpul de curent electric este generator de deseuri menajere? Intradevar exista electricitate intructat a fost singura utilitate pe care mi-am facut-o dupa ce am cumparat acest teren in eventualitatea ca atunci cand voi construi casa sa ma pot folosi de electricitate. Singura facilitate care mi-a facut-o primaria a fost sa-i reduca socrului meu cu 75% taxa de habitat intrucat detine o alta locuinta.
Am inteles. Este foarte clar, d-le edy, e mare gradina...domnului! Sunt curios sa vad HCL-ul, pentru ca nu cred ca este un legal, daca eset vorba de gunoi menajer. Daca se colecteaza si buruienile uscate, este o alta poveste. Poate imi spuneti primaria, in privat.

weekend fain!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de habitat bogosianu bogosianu Buna seara! Primaria municipiului Targoviste a impus o taxa de habitat,asociatiile de propietari a atacat in instanta taxa de habitat si a castigat,primaria a ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare aliice aliice primaria comunei unde locuiesc a facut un contract cu o firma de salubrizare pentru adunarea deseurilor menajere de la fiecare imobil al comunei. Pentru acest ... (vezi toată discuția)