avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Se restituie bani de la primarie pentru taxe incasate ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Se restituie bani de la primarie pentru taxe incasate gresit

Am o problema intre anii (2010-2014)am platit salubitate( era bagat la impozit) in comuna desi nu am stat acolo, am depus o cerere acuma sa ma scada si sa-mi dea banii inapoi, iar mi s-a spus ca nu primesc banii inapoi ca n-ar fi legal din moment ce s-a bagat la impozit, dar ma scad din momentul in care am introdus cererea nu si retroactiv. Ce spune legea???????????? cine are dreptate EU sau primaria (taxele si impozitele) AJUTOR URGENT!
Cel mai recent răspuns: adevar2014 , utilizator 14:34, 19 Mai 2014
Este gresita decizia celor de la primarie. Taxa de salubrizare nu este un impozit si o achita doar cei care beneficiaza de serviciile de salubrizare, conform art 282, cod fiscal si normelor metodologice de aplicare, punct 195 :
[ link extern ]

[ link extern ]

Restituirea sumelor trebuie sa se faca cu respectarea prevederilor codului de procedura fiscala, art 117 :
[ link extern ]
legea Nr. 273 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale cu modificãrile şi completãrile ulterioare spune prin ART. 30 Taxe speciale pentru funcţionarea unor servicii publice locale
“ (1) Pentru funcţionarea unor servicii publice locale, create în interesul persoanelor fizice şi juridice, consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, aprobă taxe speciale.
(2) Cuantumul taxelor speciale se stabileşte anual, iar veniturile obţinute din acestea se utilizează integral pentru acoperirea cheltuielilor efectuate pentru înfiinţarea serviciilor publice de interes local, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor curente de întreţinere şi funcţionare a acestor servicii.
(3) Prin regulamentul aprobat de autorităţile deliberative se vor stabili domeniile de activitate şicondiţiile în care se pot institui taxele speciale, modul de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de interes local, pentru care se propun taxele respective. “

seci serviciul de salubrizare poate functiona ca taxa speciala, nici o firma de salubritate nu-ti vine sa faca contracte intr-o comuna mica saraca, iar pe oameni nu ai cum altfel sa-i obligi doar asa, astfel in fiecare curte functioneaza o mica groapa de gunoi, si in curtea omului nu comanzi, dar asa daca au inclus in impozit atunci profita de acest serviciu si beneficiaza de ea. NU EXISTA PERSOANA SA NU GENEREZE DESEURI!!!!!!!!!!DECI OBLIGATORIU ACEST SERVICIU
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
adevar2014, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare nicoleta8512 nicoleta8512 Buna ziua Primaria comunei mele a angajat o firma care sa ia gunoiul localnicilor. Mentionez ca noi nu am incheiat niciun contract cu aceea firma sau cu ... (vezi toată discuția)
Cadru legal sonia.maria sonia.maria Care este temeiul legal in baza caruia se pot stabili urmatoarele taxe in cadrul unei primarii:taxa de cununie civila(pt oficierea casatoriilor sambata si ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa habitat calytul calytul daca sunt roman si locuiesc de mai multi ani in strainatate pot fi scutit de plata taxei de habitat?in ce baza si ce trebuie sa depun la primarie? (vezi toată discuția)