avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa salubrizare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa salubrizare

Buna ziua
Primaria comunei mele a angajat o firma care sa ia gunoiul localnicilor. Mentionez ca noi nu am incheiat niciun contract cu aceea firma sau cu primaria. Eu nu locuiesc in comuna, locuiesc intr-un oras apropiat si as vrea sa nu mai platesc gunoiul din moment ce eu nu am gunoi, mai ales ca pe an ajunge undeva la un 2 milioane vechi .
Un functionar mi-a spus ca nu se poate si nu mi se pare normal si as vrea sa stiu ce argumente sa dau functionarului cand ma voi duce iar sa ma cert cu ei..
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:58, 20 Februarie 2011
Buna seara !
In lipsa unui contract sau a unei hotarari de consiliu local in acest sens (taxa salubrizare) , nu exista nicio baza legala pentru plata ..... verificati existenta acestora ...
chiar daca, sa presupunem ar fi un contract de prestari servicii, sau de concesiune cu firma respectiva, functionarul public care v-a spus asemenea prostie, trebuie sa ia in calcul urmatoarele prevederi legale:
legea nr. 571/2003
" ART. 282
(3) Taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice şi juridice care beneficiază de serviciile oferite de instituţia/serviciul public de interes local, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a acesteia/acestuia, sau de la cele care sunt obligate, potrivit legii, să efectueze prestaţii ce intră în sfera de activitate a acestui tip de serviciu."
legea nr. 273/2006
"ART. 30*)
Taxe speciale pentru funcţionarea unor servicii publice locale
(1) Pentru funcţionarea unor servicii publice locale, create în interesul persoanelor fizice şi juridice, consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, aprobă taxe speciale.
(2) Cuantumul taxelor speciale se stabileşte anual, iar veniturile obţinute din acestea se utilizează integral pentru acoperirea cheltuielilor efectuate pentru înfiinţarea serviciilor publice de interes local, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor curente de întreţinere şi funcţionare a acestor servicii.
(3) Prin regulamentul aprobat de autorităţile deliberative se vor stabili domeniile de activitate şi condiţiile în care se pot institui taxele speciale, modul de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de interes local, pentru care se propun taxele respective.
(4) Hotărârile luate de autorităţile deliberative, în legătură cu perceperea taxelor speciale de la persoanele fizice şi juridice plătitoare, vor fi afişate la sediul acestora şi publicate pe pagina de internet sau în presă.
(5) Împotriva acestor hotărâri persoanele interesate pot face contestaţie în termen de 15 zile de la afişarea sau publicarea acestora. După expirarea acestui termen, autoritatea deliberativă care a adoptat hotărârea se întruneşte şi deliberează asupra contestaţiilor primite.
(6) Taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice şi juridice care se folosesc de serviciile publice locale pentru care s-au instituit taxele respective.
legea nr. 51/2006, in ansamblul ei.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata gunoiului pentru sediul social Katri Katri Ce sanse avem sa nu platim gunoiul la sediul social? Mentionăm că, toata activitatea firmei noastre de prestari servicii (consultanta, proiectare) se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. detin o proprietate in loc. dorobanti, jud. arad, vrand ... attila24nagy attila24nagy Buna ziua.Detin o proprietate in loc.Dorobanti,jud.Arad,vrand sa platesc impozitul vad ca pe desfasurator pe langa \"impozit pe constructii persoane fizice-18 ... (vezi toată discuția)
Cadru legal sonia.maria sonia.maria Care este temeiul legal in baza caruia se pot stabili urmatoarele taxe in cadrul unei primarii:taxa de cununie civila(pt oficierea casatoriilor sambata si ... (vezi toată discuția)