avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale plata gunoiului pentru sediul social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

plata gunoiului pentru sediul social

Ce sanse avem sa nu platim gunoiul la sediul social?
Mentionăm că, toata activitatea firmei noastre de prestari servicii (consultanta, proiectare) se desfasoara la punctul de lucru iar la sediul social locuind asociatul firmei cu familia.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 17:34, 12 Ianuarie 2010
Nici una. :)
Conform legii nr. 51/2006
"(4) Serviciile de utilităţi publice fac parte din sfera serviciilor publice de interes general şi au următoarele particularităţi:
a) au caracter economico-social;
b) răspund unor cerinţe şi necesităţi de interes şi utilitate publică;
c) au caracter tehnico-edilitar;
d) au caracter permanent şi regim de funcţionare continuu;
e) regimul de funcţionare poate avea caracteristici de monopol;
f) presupun existenţa unei infrastructuri tehnico-edilitare adecvate;
g) aria de acoperire are dimensiuni locale: comunale, orăşeneşti, municipale sau judeţene;
h) sunt înfiinţate, organizate şi coordonate de autorităţile administraţiei publice locale;
i) sunt organizate pe principii economice şi de eficienţă;
j) pot fi furnizate/prestate de către operatori care sunt organizaţi şi funcţionează fie în baza reglementărilor de drept public, fie în baza reglementărilor de drept privat;
k) sunt furnizate/prestate pe baza principiului "beneficiarul plăteşte"; l) recuperarea costurilor de exploatare ori de investiţie se face prin preţuri şi tarife reglementate sau taxe speciale."
Pe de alta parte, legea nr. 263/2006, prevede:
"ART. 30
Taxe speciale pentru funcţionarea unor servicii publice locale
(1) Pentru funcţionarea unor servicii publice locale, create în interesul persoanelor fizice şi juridice, consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, aprobă taxe speciale.
(2) Cuantumul taxelor speciale se stabileşte anual, iar veniturile obţinute din acestea se utilizează integral pentru acoperirea cheltuielilor efectuate pentru înfiinţarea serviciilor publice de interes local, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor curente de întreţinere şi funcţionare a acestor servicii.
(3) Prin regulamentul aprobat de autorităţile deliberative se vor stabili domeniile de activitate şi condiţiile în care se pot institui taxele speciale, modul de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de interes local, pentru care se propun taxele respective.
(4) Hotărârile luate de autorităţile deliberative, în legătură cu perceperea taxelor speciale de la persoanele fizice şi juridice plătitoare, vor fi afişate la sediul acestora şi publicate pe pagina de internet sau în presă.
(5) Împotriva acestor hotărâri persoanele interesate pot face contestaţie în termen de 15 zile de la afişarea sau publicarea acestora. După expirarea acestui termen, autoritatea deliberativă care a adoptat hotărârea se întruneşte şi deliberează asupra contestaţiilor primite.
(6) Taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice şi juridice care se folosesc de serviciile publice locale pentru care s-au instituit taxele respective.
(7) Taxele speciale, instituite potrivit prevederilor prezentului articol, se încasează într-un cont distinct, deschis în afara bugetului local, fiind utilizate în scopurile pentru care au fost înfiinţate, iar contul de execuţie al acestora se aprobă de autorităţile deliberative."
Daca de la sediul social al dvs. se ridica gunoiul, atunci aveti si obligatia de plata a acestui servciu furnizat. :)
Îmi cer scuze, nu m-am exprimat corect, noi vrem să plătim gunoiul dar în cuantumul stabilit pentru persoanele fizice (ce se plateste la asociatia de proprietari) şi nu pentru persoane juridice, pentru că aşa cum am menţionat acolo locuieşte asociatul unic.
Mă gândeam că poate există vreo dispoziţie legală care să prevadă plata gunoiul numai la locurile unde se desfăşoara activităţi, respectiv la punctul de lucru nu şi la sediul social.
Sau dacă aş muta sediul social la aceeaşi adresă a punctului de lucru, la imobilul ce a fost sediul social dar care ramane în continuare proprietatea firmei, mai platesc gunoiul cu aceeaşi taxa prevăzută pentru persoane juridice direct la firma de salubritate?
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
Katri, utilizator
Daca imobilul este in acte, proprietatea firmei, atunci veti plati pentru persoane juridice gunoiul care se ridica, afara de cazul in care mutati sediul social ( cel putin in hartii) si inchiriati imobilul unei persoane juridice. Ceea ce, ar fi mai complicat, impozit pe profit, etc... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare nicoleta8512 nicoleta8512 Buna ziua Primaria comunei mele a angajat o firma care sa ia gunoiul localnicilor. Mentionez ca noi nu am incheiat niciun contract cu aceea firma sau cu ... (vezi toată discuția)
Se restituie bani de la primarie pentru taxe incasate gresit adevar2014 adevar2014 Am o problema intre anii (2010-2014)am platit salubitate( era bagat la impozit) in comuna desi nu am stat acolo, am depus o cerere acuma sa ma scada si sa-mi ... (vezi toată discuția)
Cadru legal sonia.maria sonia.maria Care este temeiul legal in baza caruia se pot stabili urmatoarele taxe in cadrul unei primarii:taxa de cununie civila(pt oficierea casatoriilor sambata si ... (vezi toată discuția)