avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor toxicitate post arhivar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor toxicitate post arhivar

Buna ziua! As dori o informatie.Sunt arhivara intr-o institutie de stat,am facut referat ptr a-mi se acorda acest spor de toxicitate insa mi sa cerut articolul legal in care este mentionat acest spor ptr arhiva.va rog sa imi spuneti unde as putea gasi acest art. .va multumesc
Cel mai recent răspuns: gia382000 , utilizator 21:37, 13 Iulie 2010
Baza legala pentru salarizarea dvs este Legea 330/2009, M. Of. 762 din 9.nov.2009, privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, iar functia de arhivar o gasiti intr-una din anexe.
Sper sa va fie de folos.
Cu singura diferenta ca legea 330 nu prevede nici un spor de toxicitate, nicaieri. Este prevazut doar sporul pentru conditii periculoase/vatamatoare, de 15% aplicat la salariul de baza, care se poate acorda doar pe baza unui regulament intocmit de institutie si avizat de Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor Publice...:((Anexa I si II la legea 330).
Importanta este baza legala, nu denumirea sporului ca atare. Probabil ca "toxicitate" se poate referi la medii de lucru in care exista noxe chimice...nu praf si mizerie...ca in arhive.(Aici mai curind ar fi potrivit sporul de conditii periculoase/vatamatoare). Totusi, in anexa II/4.3, poz B (functii de executie), pct 7 exista si functia de arhivar, iar in subsolul tabelului se face mentiunea " NOTA:
1. In coeficientul prevazut in coloana "Baza" sunt cuprinse: salarii mai mari cu 20% pentru importanta nationala, sporul de toxicitate, sporul de confidentialitate, sporul de stabilitate, salariul de merit, sporul de vechime in munca."
Etc. Interpretarea se va face in functie de conditiile concrete ale doamnei Alina, care nu a mentionat expres despre ce institutie de stat este vorba.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
gia382000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de toxicitate in domeniul protectiei mediului din sistemul bugetar ContSters112148 ContSters112148 Lucrez intr-un laborator chimic unde manipulez si operez cu substante toxice. Odata cu anularea tuturor sporurilor din sistemul bugetar au sistat si acest ... (vezi toată discuția)
Spor de praf Andreeaura Andreeaura În baza cărei legi pot cere să mi se dea spor de praf ,eu lucrând ca arhivar într-o instituție publică? (vezi toată discuția)
Functionar public - arhivar tandrei1 tandrei1 Buna ziua. unt functionar public - referent, in cadrul unei institutii publice , compartimentul contabilitate si azi am primit decizie de numire si ... (vezi toată discuția)