avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda administrativa

Am primit o amenda administrativa de 1000 ron si 120 ron pentru celtuieli judiciare in urma unui dosar de al meu...si mi se scrie in comunicareca in maxim 20 d zile trebuie sa platesc amenzile si cu chitantele sa ma duc la graf ca sa imi inchida dosarul.Ce se intampla daca nu platesc amenzile?Astept un raspuns.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:01, 13 Iulie 2010
ramona scuzama dar mai am o intrebare.in dosarul de care am vorbit suntem 4 persoane si la totii nea dat amenda...daca unu dintre ei nu vrea sa plateasca amenda ce se inmpla cu dosarul sau cu mine in caz de eu platesc amenda?
dumneavoastra platiti-va amenda care va apartine,restu sa faca ce vrea.cu dosarul se intampla ca va fi tinut printre alte dosare vechi.cu dumneavoastra nu se intampla nimic.
Placinta Andrei a scris:

ramona scuzama dar mai am o intrebare.in dosarul de care am vorbit suntem 4 persoane si la totii nea dat amenda...daca unu dintre ei nu vrea sa plateasca amenda ce se inmpla cu dosarul sau cu mine in caz de eu platesc amenda?

Raspunderea este individuala si colectiva .
Fiecare va trebui sa isi onoreze datoriile fata de stat .
Daca vreunul nu plateste , problema este a dumnealui .
Dvs nu puteti fi tras la raspundere daca altul nu isi plateste amenda , intrucat acela va fi executat silit la randul sau . Fiecaruia vi s-a stabilit in parte amenda .Amenda presupune doar obligatie fiscala .
Nu va ganditi ca s-ar putea transforma in inchisoare neplata amenzii ;) .
daca era penala, poate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa ! stefanu stefanu Am primit o amenda administrativa de 100 ron si 30 de ron cheltuieli de judecata . Daca nu o sa platesc in 15 de zile ce o sa se intample ? (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Cable Cable am primit o amenda pe ratc(Regia Autonoma de Transport in Comun, Constanta), in valoare de 100 ron(daca nu o platesc in 48 de ore, se face 200ron) si in proces ... (vezi toată discuția)
Amenda administrative andrei-nicu andrei-nicu Ce se poate intampla daca nu platesc o amenda administrativa. Am luat acesta amenda in urma unui furt calificat. (vezi toată discuția)