avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda administrative
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda administrative

Ce se poate intampla daca nu platesc o amenda administrativa. Am luat acesta amenda in urma unui furt calificat.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 17:32, 12 August 2010
din cate stiu eu
Dacă cel condamnat se sustrage cu rea-credinţă de la executarea amenzii, instanţa poate înlocui această pedeapsă cu pedeapsa închisorii în limitele prevăzute pentru infracţiunea săvârşită, ţinând seama de partea din amendă care a fost achitată.

art. 63 indice 1 cod penal

Mai bine va vor sfatui colegii avocati
v-a raspuns f corect colega in mesajul anterior. grabiti-va si platiti amenda ca la ce foame de bani are statul acum nu va vad prea bine daca va sustrageti achitarii amenzii.
andrei-nicu a scris:

Ce se poate intampla daca nu platesc o amenda administrativa. Am luat acesta amenda in urma unui furt calificat.

In mod eronat vi s-a raspuns in mesajele de mai sus .

Fiind vorba de o amenda administrativa ( si nu de una penala ) , aceasta se comunica si administratiei fiscale ptr a va executa silit in cazul in care nu o achitati . Fiti fara griji , amenda administrativa nu se poate inlocui cu pedeapsa inchisorii .
Conform art 126 alin 2 Cod penal , executarea amenzilor administrative se prescrie in termen de 1 an ( daca nu sunteti executat silit ) .
diana ramona a scris:

andrei-nicu a scris:

In mod eronat vi s-a raspuns in mesajele de mai sus .

Aveti dreptate, Dna. @diana ramona, cu o simpla corectie: nu sunt aplicabile prev.CP sau CPC. Amenda administrativa este reglementata de CF si CPF, astfel ca e se poate perima dupa 5 ani.
Deontologic corect este ca fiecare sa raspunda in limitele competentei sale si dupa o verificare prealabila ( .. din 3 surse distincte, nu ?).
Culmea, raspunsul se gaseste chiar pe Avocatnet:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
legalmgm, utilizator
Se poate plati o amenda adminsitrativa in urma unui furt.
Si culmea... chiar e reglementata de Codul penal art. 18 ind. 1.
Ca sa nu se mai invoce comeptente, pe care cei care le invoca
chiar nu le au (verificati va rog profilul consultantului Diana Ramona
si veti vedea ce scrie acolo) redau prevederile art. 18 ind C.pen si
91 C.pen, aplicabile in situatie desrisa de utilizator.

Art. 18 ind.1 . - Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita în mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La stabilirea în concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savârsire a faptei, de scopul urmarit, de împrejurarile în care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.
În cazul faptelor prevazute în prezentul articol, procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute în art. 91.

Art. 91. - Sanctiunile cu caracter administrativ
Când instanta dispune înlocuirea raspunderii penale, aplica una dintre urmatoarele sanctiuni cu caracter administrativ:
a) mustrarea;
b) mustrarea cu avertisment;
c) amenda.

Link-urile avnet la care faceti trimitere vorbesc de amenda admisnitrativa,or
utilizatorul a spus foarte clar ca
Am luat acesta amenda in urma unui furt calificat.
.
Ptr. utilizator - urmati sfatul stimabilei, corectei si iubitoarei de regulamente
Diana Ramona si platiti amenda - ati scapat foarte usor.

Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Daniel Coman, Avocat

Alte discuții în legătură

Mustrare sau amenda administrativa ana64 ana64 buna ziua, am o neclaritate vis-a-vis de inlocuirea raspunderii penale. pentru un caz de furt calificat in care prejudiciul a fost recuperat integral ... (vezi toată discuția)
Cazier patat? alex1925 alex1925 ce inseamna \"ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol ... (vezi toată discuția)
Procedura cu ordonantele parchetului nutzy nutzy Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat caci sunt intr-o mare ceata. am o ordonanta a parchetului de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei ... (vezi toată discuția)