legalmgm a scris:
Daniel Coman a scris:
Link-urile avnet la care faceti trimitere vorbesc de amenda admisnitrativa,or
utilizatorul a spus foarte clar ca Am luat acesta amenda in urma unui furt calificat.
.
.
Asa cum prevede legiuitorul in CP, amenzile "cu caracter administrativ" dispuse de Procuror/instante chiar sunt amenzi administrative, fiind tratate unitar de catre AFP.
P.S.
Dle.Av.@Daniel Coman, cred ca ati ales gresit mesajul meu pentru a intra in discutie, trebuia sa va uitati la cele 2 mesaje de dupa intrebare, care evident erau in eroare.
Am incercat atat eu cat si colegii mei din primele trei mesaje-raspuns sa dam raspunsuri
competente, si, ce e mai important argumentate juridice(inclusiv cu texte legale), raspunsuri care il ajuta foarte mult pe utilizator.
Important si esential pentru utilizator - platiti amenda si nu va bazati pe nici o prescriptie.
Explicatii - Procurorul ca organ de urmarire penala si ca organ judiciar da o ordoanta prin care aplica amenda administrativa in temeiul art 10, lit, b, ind 1 C.pr.pen raportat al art.18 ind 1 Cpen, iar prin serviciul de executari penale al parchetului aceasta se comunica catre Administratia finaciara de la domiciliul
celuia amendat, care va pune in executare amenda.