avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda administrative
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda administrative

Ce se poate intampla daca nu platesc o amenda administrativa. Am luat acesta amenda in urma unui furt calificat.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 17:32, 12 August 2010
legalmgm a scris:

Daniel Coman a scris:
Link-urile avnet la care faceti trimitere vorbesc de amenda admisnitrativa,or
utilizatorul a spus foarte clar ca
Am luat acesta amenda in urma unui furt calificat.
.
.
Asa cum prevede legiuitorul in CP, amenzile "cu caracter administrativ" dispuse de Procuror/instante chiar sunt amenzi administrative, fiind tratate unitar de catre AFP.
P.S.
Dle.Av.@Daniel Coman, cred ca ati ales gresit mesajul meu pentru a intra in discutie, trebuia sa va uitati la cele 2 mesaje de dupa intrebare, care evident erau in eroare.

Am incercat atat eu cat si colegii mei din primele trei mesaje-raspuns sa dam raspunsuri competente, si, ce e mai important argumentate juridice(inclusiv cu texte legale), raspunsuri care il ajuta foarte mult pe utilizator.

Important si esential pentru utilizator - platiti amenda si nu va bazati pe nici o prescriptie.

Explicatii
- Procurorul ca organ de urmarire penala si ca organ judiciar da o ordoanta prin care aplica amenda administrativa in temeiul art 10, lit, b, ind 1 C.pr.pen raportat al art.18 ind 1 Cpen, iar prin serviciul de executari penale al parchetului aceasta se comunica catre Administratia finaciara de la domiciliul
celuia amendat, care va pune in executare amenda.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
Daniel Coman, Avocat
amenda administrativa nu poate atrage niciodata vreo pedeapsa penala!!!!
doar va poate veni in debit la taxe si impozite.
Stimati colegi,amenda administrativa nu poate fi inlocuita cu o masura penala.In codul penal,cpp,nu se pomeneste de asa ceva.Amenda administrativa se regaseste in circuitul fiscului.In cazul in care ar fi fost vorba de o amenda penala(dar procurorul nu are competenta de a o aplica;aceasta amenda este prevazuta la anumite infractiuni ca sanctiune minima si este aplicata de instanta de judecata) da,s-ar fi putut schimba in sanctiune cu privare de libertate.In alta ordine de idei...perimare este un termen din dreptul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mustrare sau amenda administrativa ana64 ana64 buna ziua, am o neclaritate vis-a-vis de inlocuirea raspunderii penale. pentru un caz de furt calificat in care prejudiciul a fost recuperat integral ... (vezi toată discuția)
Cazier patat? alex1925 alex1925 ce inseamna \"ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol ... (vezi toată discuția)
Procedura cu ordonantele parchetului nutzy nutzy Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat caci sunt intr-o mare ceata. am o ordonanta a parchetului de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei ... (vezi toată discuția)