avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... achitare,preluare leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

achitare,preluare leasing

Buna ziua! va rog sa imi raspundeti si la urmatoarea intrebare daca este posibil.in ce conditii se poate prelua un contract de leasing auto ,de la un cabinet de avocatura,pe persoana fizica?
Poate prelua acest contract si o persoana minora, dar care dovedeste ca are deschis un cont in banca cu suma necesara pentru achitarea ulterioara a contractului?Sau,parintele minorului poate prelua,respectiv achita leasingul dar autoturismul sa fie inmatriculat pe numele minorului?Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
mi_kikol, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 13:45, 13 Iulie 2010
Pentru cesiunea contractului de leasing este necesara indeplinirea a cel putin doua conditii:
1. acordul scris al finantatorului (locatorului).
2. cesionarul sa indeplineasca aceleasi conditii financiare si juridice ca si cedentul.

Minorul nu poate fi parte intr-un astfel de contract deoarece legea nu ii recunoaste capacitatea de exercitiu (evident cu anumite exceptii).
Daca minorul are intre 14 si 18 ani poate incheia acte juridice cu incuviintarea pealabila a reprezentantilor legali (parinti sau tutore).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma liviusss liviusss Buna ziua! Am si eu o intrebare! Nu ma prea pricep la partile economice si legale date de cesionarea unei firme. Pe scurt, am o firma pe care am avut o ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In prezent exista un contract de inchiriere intre doua societati comerciale. Intrucat Locatarul vrea sa lichideze firma ar dori sa preia acest ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine dreptul de autor si care e varsta minima pentru a-l obtine? danassis danassis Cum se obtine dreptul de autor si care-i varsta minima pe care o poate avea o persoana pentru a beneficia de acesta? (vezi toată discuția)