avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de concesiune

buna ziua,as avea si eu o intrebare cu privire la un contract de concesiune incheiat in data de 1.03.1999 si care specifica clar ca durata concesiunii este pe durata existentei locuintei,si anume ce se intampla daca titularul a decedat de 2 ani,copiii nu au venit nici macar la inmormantare iar locuinta s-a daramat,in aceste conditii terenul revine statului?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:47, 14 Iulie 2010
Depinde de clauzele contractului de concesiune, din cele relatate de dvs., da, daca terenul este proprietatea publica sau privata a statului.
Buna ziua !
Cat timp nu exista un document legal ( autorizatie de demolare etc) care sa ateste faptul ca acea locuinta nu mai exista , consider ca nu poate trece in proprietatea statului . Exista varianta refacerii/consolidarii imobilului ( cu aceleasi materiale) pt protejarea dreptului de proprietate ....
as vrea sa stiu ce se intampla cu terenul respectiv daca copiii ar renunta la mostenire?ce act ar trebui intocmit pt ca ei sa renunte la mostenire in conditiile in care casa s-a naruit iar terenul e al statului?
ar putea prelua tot cineva din familie concesiunea sau terenul revine statului daca ei renunta printr-un act notarial la cladirea care si asa nu mai e in picioare si la teren?
mentionez ca in contract este prevazuta incetarea concesiunii prin:
- expirarea duratei;
-rascumparare;
-retragere;
-anulare.

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept mostenire. gamernorbi gamernorbi Buna ziua am o intrebare oarecum ciudata.Bunicii mei au lasat cateva hectare de pamant copiilor.Fratii au impartit frateste pamantul .Partea fiecarei frate nu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune alinoana alinoana Buna ziua, Am urmatoare sitautie:Mama vrea sa dezbata taxa de sucesiune in urma decesului parintilor si al fratelui. Taxa se va dezbate impreuna cu matusa si ... (vezi toată discuția)