avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de concesiune

buna ziua,as avea si eu o intrebare cu privire la un contract de concesiune incheiat in data de 1.03.1999 si care specifica clar ca durata concesiunii este pe durata existentei locuintei,si anume ce se intampla daca titularul a decedat de 2 ani,copiii nu au venit nici macar la inmormantare iar locuinta s-a daramat,in aceste conditii terenul revine statului?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:47, 14 Iulie 2010
1. Durata concesiunii este pe perioada existentei constructiilor . Astfel ca mostenitorii pot accepta mostenirea si apoi dispune de acele imobile fara a fi afectat contractul de concesiune.
2. Mostenitorii prezumtivi pot renunta la mostenire (toate bunurile ce au apartinut defunctului) printr-o declaratie notariala in acest sens , nu se poate renunta doar la acel imobil .
Ne-am putea afla in situatia unei succesiuni vacante. Evident, ea urmand a fi culeasa de catre stat. Stat care, intrunind si calitatea de concedent, si pe aceea de mostenitor al constructiei (asa demolata cum este ea), nu isi va face niciun fel de probleme. Nici macar nu trebuie sa desfiinteze concesiunea, care inceteaza prin intrunirea ambelor calitati de catre statul concedent-mostenitor.

dupa cat timp succesiunea poate fi declarata vacanta si cine stabileste acest lucru?
Succesiunea se declara vacanta daca in termenul de 6 luni niciunul dintre cei cu vocatie succesorala nu accepta succesiunea.

Au vocatie succesorala rudele din clasele I-IV, pana la gradul de rudenie 4 inclusiv.

Daca ati acceptat succesiunea (expres sau tacit) in cele 6 luni de la deces, nu mai poate interveni vacanta succesorala. Daca nu ati acceptat si nu au acceptat nici alte rude in grad succesibil, notarul sesizat va declara succesiunea vacanta, anuntand despre aceasta autoritatea locala, dupa care va urma procedura prevazuta de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept mostenire. gamernorbi gamernorbi Buna ziua am o intrebare oarecum ciudata.Bunicii mei au lasat cateva hectare de pamant copiilor.Fratii au impartit frateste pamantul .Partea fiecarei frate nu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune alinoana alinoana Buna ziua, Am urmatoare sitautie:Mama vrea sa dezbata taxa de sucesiune in urma decesului parintilor si al fratelui. Taxa se va dezbate impreuna cu matusa si ... (vezi toată discuția)