Buna ziua am o intrebare oarecum ciudata.Bunicii mei au lasat cateva hectare de pamant copiilor.Fratii au impartit frateste pamantul .Partea fiecarei frate nu a fost intabulat(deci nu apartine nimanui).Pamantul acela va ramane copiilor lor tot asa.Eu ca si nepot cum as putea renunta la partea mea cand ai mei nu vor mai fi.Toti verisorii mei sunt plecati in strainatate si frica este sa nu imi ramana tot pamantul mie pentru ca eu nu o sa vreau sa ma ocup de el.Stiu ca intrebarea este cam devreme ::oops:
Buna ziua,
Dupa trecerea la Cele Vesnice a parintilor puteti sa renuntati la succesiune.
ATENTIE!
Renuntarea este la TOT sau LA NIMIC! Nu exista renuntare partiala.
Chiar daca sunt plecati in strainatate, la decesul fiecarui unchi al dvs. verisorii vor trebui sa deschida succesiunea fiecare dupa autorul sau, (daca se doreste).
Dvs. va trebui sa participati la succesiunea parintilor dvs., nu aveti treaba cu averea unchilor, care au descendenti.
Daca la dezbarea succesiunii de pe urma decesului ambilor parinti ai dvs, nu doriti sa acceptati mostenirea, veti da declaratie de renunare si daca nu mai exista nimeni cu vocatie succesorala, mostenirea va deveni vacanta si va intra in posesia statului.
Dar, eu zic sa va mai ganditi, pamantul reprezinta o valoare, nu o aruncati.
Si nu numai terenul, ci tot ce au avut parintii dvs. Daca renuntati la mostenire, nu inseamna sa renuntati la teren, ci toata mostenirea va fi culeasa de fratele dvs.
Mostenire
monicuta11
Buna ziua,
As avea si eu o problema,sa speram ca ma poate ajuta cineva. Este vorba despre o mostenire,si anume, bunica din partea mamei a decedat acum 2 ani ... (vezi toată discuția)