Buna ziua
am rugamintea de a mi se raspunde si mie la urmatoarea situatie:
pe data de 16.07.2008 am nascut un baietel, contractul de munca mi a fost suspendat incepand cu data de 01.10.2008. Incepand cu data de 01.08.2010 doresc sa incep activitatea la un alt loc de munca. Directoarea economica de la firma la care am lucrat pana sa intru in CIC m a chemat pentru a face formalitatile pana pe data de 16 07 2010, cand copilul implineste 2 ani. Ce fac in aceasta situatie? Merg sa mi dau demisia? Trebuie sa ma prezint la fostul loc de munca macar o zi pentru a mi putea inchide CM cu acordul partilor? Sunt destul de confuza si nu stiu cum trebuie procedat.
Va multumesc
Buna ziua !
Conform prevederilor legale , sunteti in CIC pana la implinirea de catre copil avarstei de 2 ani (16.07.2010) . Daca nu mai doriti continuarea activitatii la acea firma aveti fie posibilitatea incheierii CIM cu acordul partilor la data convenita (poate fi si 16.07.2010 ) , incheierea CIM cu preaviz sau demisie cu preaviz sau fara .
1. Mergeti la angajatorul dvs.si faceti o cerere de incetare a suspendarii CIMsi reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 17.07.2010 (cand expira CCC pana la 2 ani).
2. In acelasi timp faceti si o cerere de incetare a CIM, cu data de 01.08.2010 (acordul partilor).
3. Apoi mergeti la noul angajator sa va incheiati un nouCIM.