avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... noua impozitare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

noua impozitare

Buna ziua! as dori sa ma ajutati cu o informatie, daca se poate. parintii mei (sunt casatoriti), au fiecare pe numele lor cate o locuinta. tata are apartamentul unde si locum, iar mama are pe numele ei o casa. mentionez ca bunurile sunt cumparate in timpul casatoriei. cum se va aplica in acest caz noul impozit pe locuinte (in acest al doilea semestru al anului 2010)? se considera ca fiind detinute 2 locuinte (pe familie) si atunci a doua locuinta (cea unde nu avem domiciliul) va cunoaste o crestere a impozitului cu 65 %? sau se ia in considerare ca fiecare membru al familiei detine cate o singura locuinte si atunci nu se majoreaza impozitul? asta desi la apartament scrie clar cine e proprietar, casatorit cu..., iar la casa la fel, proprietar "mama" casatorita cu "tata". cum se interpreteaza? vorbim de 2 locuinte cu acelasi proprietar sau de doula locuinte, fiecare cu proprietarul ei (desi acestia sunt casatoriti intre ei si locuintele au fost luate in timpul casatoriei)? va multumesc mult

PS> mai am o nelamurire. noua ordonanta nu precizeaza nimic de impozitul pe teren. se majoreaza si acesta? in cazul in care casa are teren... Multumesc
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
dara25, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua locuinta sfinxul35 sfinxul35 Detin in proprietate un apartament pe numele meu dinainte de casatorie, in timpul casatoriei am cumparat o garsoniera pe numele sotiei , amandoi avem adresa de ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului la apartamentul parintilor Annamaria95 Annamaria95 Buna seara,am o mica nelămurire, părinți mei sunt despărțiți de 15 ani , eu sunt majora, ei doi au un apartament impreuna ,precum eu port numele ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața, mama mea a decedat în 2 noiembrie 2022 , era ... alexandru_floarea64 alexandru_floarea64 Bună dimineața, mama mea a decedat în 2 noiembrie 2022 , era căsătorită cu tatăl meu de 65 de ani ,noi suntem trei surori și una dintre surori a fost ... (vezi toată discuția)