avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața, mama mea a decedat în 2 noiembrie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața, mama mea a decedat în 2 noiembrie 2022 , era ...

Bună dimineața, mama mea a decedat în 2 noiembrie 2022 , era căsătorită cu tatăl meu de 65 de ani ,noi suntem trei surori și una dintre surori a fost la primăria din comună ,pentru deschiderea succesiuni după decesul mamei . La primărie au spus că mama nu este trecută în actele casei și a terenului pe care îl deținea împreună cu tatăl meu și nu avem pentru ce să deschidem succesiune, decât după decesul tatălui. Vă rog să mă lămuriți și pe mine, dacă părinți mei erau căsătoriți, de 65 de ani ,de ce nu se poate deschide succesiunea după decesul ei?
Cel mai recent răspuns: alexandru_floarea64 , utilizator 13:52, 30 Iulie 2023
Buna ziua,
succesiunea se poate deschide după decesul ei, dar pentru ca aceasta nu detine bunuri, nu exista masa succesorala.
Daca casa si terenul au fost dobandite in timpul casatoriei cu tatal dvs. se considera bunuri comune. Si, probabil, la primărie este trecut doar tatal, fie dintr-0 eroare a functionarului, fie pentru ca asa a declarat tatăl.
Daca casa si terenul au apartinut tatalui inainte de a se casatori cu mama dvs. , atunci nu are importanta faptul ca au fost casatoriti 65 de ani, acelea sunt bunuri proprii ale tatalui.
Nu precizati daca tatal dvs. traieste.
Tatăl meu trăiește și bunurile au fost dobândite în timpul căsătoriei
Ce acte de proprietate au avut părinții dvs?
Când au cumpărat casa, pe vremea aceea se cumpără cu chitanță, în urmă cu 6 ani ,eu am angajat un avocat și au făcut acte pe casă plus terenuri. Am făcut aceste acte pentru că tatăl meu era pe un act de proprietate cu două dintre surorile lui ,după ce s-a făcut actele ,s-a făcut și separarea de surorile tatălui . Fiecare a avut actul lui de proprietate.

raluk0207 a scris:

Ce acte de proprietate au avut părinții dvs?

Ce treaba au casa și terenul cumpărate de părinți cu actul în care era tatăl dvs cu surorile lui?
Tot nu am înțeles ce act au avut mai exact părinții dvs. Cum se cheamă?

Alte discuții în legătură

Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Succesiunea de moștenitor camy03 camy03 Bună ziua aș dori să știu dacă pot deschide succesiunea de moștenitor după 3 ani de la decesul părințiior?Tatăl meu are 2 fiice din prima ... (vezi toată discuția)
Dobandirea proprietatii tatalui meu zialulu zialulu Buna ziua.Tatal meu ,inpreuna cu mama mea,au cumparat un apartament in anul 1974 cu plata retinuta in fiecare luna la salariu pe timp de 30 de ani.In acest ... (vezi toată discuția)