avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața, mama mea a decedat în 2 noiembrie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața, mama mea a decedat în 2 noiembrie 2022 , era ...

Bună dimineața, mama mea a decedat în 2 noiembrie 2022 , era căsătorită cu tatăl meu de 65 de ani ,noi suntem trei surori și una dintre surori a fost la primăria din comună ,pentru deschiderea succesiuni după decesul mamei . La primărie au spus că mama nu este trecută în actele casei și a terenului pe care îl deținea împreună cu tatăl meu și nu avem pentru ce să deschidem succesiune, decât după decesul tatălui. Vă rog să mă lămuriți și pe mine, dacă părinți mei erau căsătoriți, de 65 de ani ,de ce nu se poate deschide succesiunea după decesul ei?
Cel mai recent răspuns: alexandru_floarea64 , utilizator 13:52, 30 Iulie 2023
Atunci sunt doar bunurile tatălui. Proprii.
Mama nu are niciun drept

Vă mulțumesc pentru răspunsuri, o zi frumoasă!
raluk0207 a scris:

Atunci sunt doar bunurile tatălui. Proprii.
Mama nu are niciun drept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea de moștenitor camy03 camy03 Bună ziua aș dori să știu dacă pot deschide succesiunea de moștenitor după 3 ani de la decesul părințiior?Tatăl meu are 2 fiice din prima ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Dobandirea proprietatii tatalui meu zialulu zialulu Buna ziua.Tatal meu ,inpreuna cu mama mea,au cumparat un apartament in anul 1974 cu plata retinuta in fiecare luna la salariu pe timp de 30 de ani.In acest ... (vezi toată discuția)