avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa comunicare nu urmeaza hotararea definitiva?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa comunicare nu urmeaza hotararea definitiva?

revin la intrebare?
In maretie a fost procesul, in mai 2010 am primit comunicarea, suntem in iulie si nu am hotarirea definitiva.
Merg la arhiva ? sau la grefierul de serviciu sau la registratura?
Vreau o hotarare definitiva, vreau sa stiu sigur ca minorul are domiciliul la mine, fostul vrea sa ma dea in judecata pentru vizitele la minor, nu doresc sa il primesc in casa mea, poate sa il ia pe minor pentru 2-3 ore si sa il duca la plimbare, deocamdata...
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:26, 14 Iulie 2010
trebuie sa mergeti la arhiva sa intrebati daca fostul sot a formulat cale de atac. daca nu, trebuie sa formulati o cerere la registratura pentru eliberarea formei definitive
Trebuie sa mergeti dv. cu hotararea comunicata la registratura instantei cu taxa de timbru de 4 lei, si timbru judiciar de 0,3 lei si vi se va elibera forma defintiva si irevocabila in cateva zile. Daca ati avut avocat angajat este bine sa luati legatura cu el pt. a va ajuta in acest demers.
Cat priveste vizitarea minorului de tata daca nu ati hotarat de comun acord program de vizita atunci se presupune ca e la "mica intelegere". El poate introduce o actiune pt. vizitare minor daca simte ca este neindreptatit in ce priveste pastrarea legaturii cu minorul. Este dreptul lui de a avea legaturi personale cu minorul atata timp cat isi doreste acest lucru.
trebuie sa mergeti la arhiva si sa vedeti daca hotararea este definitiva.
dna . av. ,
hotararea judecatoreasca se investeste cu formula definitiva si irevocabila, nu ramane pur si simplu definitiva ..

se face cerere in acest sens , se obtine viza de la judecatorul de serviciu , apoi se cere dosarul la arhiva.
veti fi programata pt. o anume data .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin hotararea de divort pe care sa scrie definitiv si irevocabil? tatiana.m tatiana.m O sa fiu scurta, pentru ca s-a scris deja mult pe acest subiect, dar eu vreau sa fiu mai bine informata si pentru obtinerea unei hartii, nu cred ca am nevoie ... (vezi toată discuția)
Hotararea judecatoreasca de divort Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani ... (vezi toată discuția)
Am castigat recursul! cum obtin copia dupa hotarare? chitzul chitzul Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis ... (vezi toată discuția)