avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de somaj

Buna ziua,

Va rog,sa ma ajutati cu un sfat in privinta depunerii dosarului de somaj.
In anul 2002 am terminat liceul,apoi m-am angajat pana in anul 2007 la o firma care a dat faliment,ulterior restructurari nu mi-am depus dosar de somaj,am preferat sa raman acasa si sa fac o facultate;facultate pe care am terminat-o chiar ieri odata cu sustinerea licentei.
Intrebarea este daca in conditiile prezentate anterior imi pot depune dosar pentru primirea indemnizatiei de somaj.Acesta decizie este influentata daca doresc sa urmez un master?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pencea , utilizator 15:27, 13 Iulie 2010
1. In termen de 60 de zile de la data absolvirii inscrieti-va la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.
2. Daca in aceste 60 de zile nu vi se ofera sau nu gasiti un loc de munca veti primi, dupa aceea, timp de 6 luni, indemnizatie de somaj.
3. Masterul nu este recunoscut, inca, de Legea 76/2002, ca fiind o forma obligatorie de invatamant, asa ca nu infuenteaza primirea indemnizatiei de somaj.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de somaj dianabalan dianabalan Buna ziua, Doresc sa-mi spuneti daca un student, Facultate de stat la zi, in an terminal, in iulie sustine examenul de licenta, poate benficia de ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj dupa terminarea masterului? morys morys pot sa depun cerere de somaj dupa terminarea ciclului de master avand in vedere ca am mai aplicat o data cand am terminat facultatea? daca DA.. care este ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie somaj deeabeatrice deeabeatrice Buna ziua! Tocmai ce am terminat cu bacalaureatul si intentionez sa ma inscriu la facultate. Im doresc deasemenea sa depun si dosar pentru acordarea ... (vezi toată discuția)