avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita asigurare deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita asigurare deces

Am un credit,pe numele sotului,asigurat printr-o polita asigurare deces. Sotul meu a decedat de curand. Pot cere amanarea platii ratelor, pana la solutionarea, de catre asigurator, a dosarului de plata a asigurarii?
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 22:53, 13 Iulie 2010
E chiar necesar sa anuntati banca si sa depuneti si acolo copie dupa certificatul de deces, precizand ca ati depus o cerere de despagubire la Asiguratorul X. Banca, inainte de plata, va elibera un extras de cont, unde va arata asigruatorului ce suma e de plata pana la lichidarea intregului debit.
Verificati si polita de asigurare si incercati sa obtineti toate informatiile de la reprezentantul asiguratorului care se va ocupa de dosarul dvs.
In momentul in care ati deschis dosar de dauna pt. deces, asiguratorul trebuie sa ceara de la banca situatia debitului dv. la data decesului si in fisa pe care o va trimite la asigurator va fi inclusa si dobanda la zi, Asa ca dv. va revine sarcina de a mai trece pe la asigurator pt a vedea ce se mai intampla cu dosarul dv. si in caz de intarziere anuntati banca pt a interveni in favoarea dv.
Beneficiarul desemnat este in drept sa solicite despagubirea.Daca beneficiar este banca, trebuie sa comunicati nefericitul eveniment pentru ca aceasta sa faca demersurile necesare in vederea obtinerii indemnizatiei de asigurare.
Nu este nevoie sa platiti ratele scadente dupa decesul sotului dumneavoastra decat in situatia in care suma asigurata este mai mica decat valoarea creditului.


Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
floare _de_ colt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de asigurari andwu andwu Buna ziua si multumesc anticipat ptr raspunsuri. Tatal meu a contractat un credit de consum cu BRD Finance incheind totodata o polita de asigurare atasata la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac in cazul unei asigurari de viata nesolutionate...? cataflorescu cataflorescu Buna ziua, Tatal meu a decedat in urma unui accident auto.El avea o asigurare de viata pe perioada limitata dar care era in termen. Am depus dosarul la firma ... (vezi toată discuția)