avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie constructie noua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie constructie noua

Buna ziua,

Se poate cere garantie de buna executie unui constructor PF? Este lege care sa reglementeze acest lucru, care este perioada de garantie? Trebuie trecut la semnarea contractului un termen de garantie, pot sa oblig constructorul sa faca asta?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 18:37, 13 Iulie 2010
1. Garantia de buna executie este cu totul altceva decat garantia la terminarea lucrarii. Garantia de buna executie priveste numai executia (la termen, in conditiile si cu tehnologia prevazuta in contract, etc.) si este un termen care apare in OUG 34/2006 si alte acte normative privind achizitiile publice si care se suprapune peste notiuni mult mai vechi din materia obligatiilor civile. Aici discutam despre obligatii civile.
2. Puteti incheia orice contract care nu va este expres interzis de lege cu orice clauze daca aceste nu sunt ilegale ori imorale.
3. Asadar, cata vreme il platiti pe cel care executa lucrarea, nu are nici o importantaq daca e PF sau SA ci daca are cu ce sa garanteze ori veti constitui un fond de garantare din banii pe care ii platiti ori ... cum doriti d-voastra sa fie.
Un sfat: mergeti la un avocat care se ocupa de materia asta a obligatiilor (contracte) sa va redacteze inscrisul dupa cum doriti.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie buna executie getafolescu getafolescu Buna ziua, Sunt autoritate contractanta (institutie publica) si as dori sa stiu daca pentru contracte de prestari servicii a caror valoare estimata nu ... (vezi toată discuția)
Garantie buna executie intr-un contract de vanzare cumparare imobil prin credit prima casa liliaxinte liliaxinte Intr-un contract de vanzare cumparare a unui imobil(casa), de la un vanzator persoana fizica, prin credit prima casa, poate fi stipulata in contract garantie ... (vezi toată discuția)
Executare silita urgent !!! N.Elena N.Elena Buna ziua! Am avut un proiect cu Sapard-ul in urma cu 3 ani. Pentru partea noastra de bani am facut un credit la BCR si am garantat cu un apartament pentru ... (vezi toată discuția)