avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie buna executie intr-un contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie buna executie intr-un contract de vanzare cumparare imobil prin credit prima casa

Intr-un contract de vanzare cumparare a unui imobil(casa), de la un vanzator persoana fizica, prin credit prima casa, poate fi stipulata in contract garantie de buna executie? Care ar fi mentiunea in contract? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:02, 5 Septembrie 2013
Poate fi inserata, insa nu vad utilitatea, adica nu vad ce buna executie sa va garanteze si cine...
Ca sa ne lamurim ar trebui sa stim cine sunteti dvs., cumparatorul sau vanzatorul, si ce anume va temeti ca nu va executa cealalata parte, si va temeti atat de tare incat sa vreti garantie.
Eu sunt cumparatorul. Casa este construita anul acesta(2013). Practic va fi finalizata pana la incheierea contractului de vanzare cumparare.Constructia este in regie proprie.
Temerile mele sunt referitoare la constructia in sine(eventuale crapaturi, sau alte vicii de constructie care ar putrea aparea), instalatii etc
Inteleg.
Dupa parerea mea, in acest caz puteti constitui garantie de buna executie, dar aceasat va fi aferenta obligatiilor de a construi casa, nu obligatiei de a vinde.
Din exeprienta, cea mai buna garantie de buna executie este sa nu platiti in avans. Daca totusi va intelegeti cu constructorul sa platiti in transe, intotdeauna sa platiti numai lucrarile efectuate, si foarte putin sau deloc in avans.
Mai ajuta si sa aveti termene clare de executie pentru diverse faze, si cu penalitati de inatarziere.
Un avocat va poate ajuta sa construiti un contract corect pentru dvs., si nici nu cred sa va coste f
foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii de vicii ascunse la contract vanzare - cumparare egkertsou egkertsou buna ziua, Sunt pe punctul de a cumpara un apartament intr-un imobil nou construit. In propunerea de contract pe care mi-a trimis-o investitorul- vanzator ... (vezi toată discuția)
Denuntare antecontract pentru informatii incomplete danzel danzel Buna seara! Ce sanse am sa denut un antecontract de vanzare-cumparare si sa recuperez suma data in avans?! situatia sta in felul urmator: un prieten a incheiat ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar banca emil_s emil_s Buna, As avea nevoie de cateva sfaturi pentru a sti in continuare ce am de facut. In scumpa noastra tara s a ajuns sa ai nevoie de avocat sau sa angajezi ... (vezi toată discuția)