avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am primit 3 pumni in fata de la unul care a facut ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am primit 3 pumni in fata de la unul care a facut puscarie

Buna ziua
Am primit 3 pumni in fata de la unul care a facut puscarie , nu i-am facut nimic si am si martori, vreau sa ma duc la politie sa depun acuzatii. Ce poate sa ii faca politia? Pot sa il dau in judecata?
Cel mai recent răspuns: ContSters39230 , utilizator 10:49, 29 Iulie 2007
depuneti plangere "generica" la instanta competenta pe teritoriul faptei daca agresorul este cunoscut.daca nu=cunoscut,plangere->politie-sectia in arondismentul careia s-a petrecut evenimentul, cu cat mai multe detalii legate de persoana faptuitorului pentru justa si rapida identificare, si pentru a inlesni cercetarea organelor de politie. in cadrul cererii mentionati ca va constituiti "parte vatamata si parte civila" pentru prejudiciile (material si/sau moral) suferite, al caror cuantum il veti aprecia ulterior. va prezentati la medic pentru ingrijiri medicale, si solicitati stipularea in documentul medical la anamneza a aspectului ca leziunile suferite sunt rezultatul unei agresiuni prin lovire cu...pumnii. dupa ce ingrijirile medicale (internare de urgenta/spitalizare/concediu medical/etc) sunt evaluate si complete in ceea ce priveste revenirea la starea de sanatate normala, prezentati aceste documente laIML iar medicul-legist elibereaza certif.med.-legal cu nr de zile ingrijiri,in functie de care se apreciaza "incadrarea juridica" a faptei agresorului si apreciati si dvs. "rezonabil", cuantumul daunelor morale (cat $ cereti).daunele materiale le evaluati dupa pierderile materiale efective (camasa rupta, pantofi zgariati,lanturi de aur, etc).eventualii dintii de aur/ceramica/fildes/etc intra tot la morale. sa nu fi fost insa provocare sau legitima aparare pe-acolo, ca altfel ne-am pierdut timpul reciproc. mai vb!!!B-)
Nu l-am provocat, dar eu nu am nici o vanataie,si nici haine rupte, tipul e cunoscut in localitate pentru reputatia lui, deci se exclude problema cu identificare. In cazul asta ce pot face?
Mersi anticipat.
pai nu v-a lasat nici macar o...tumefactie -acolo, o amintire,ceva, chiar nimic? ca nu pot sa va invat sa-l puneti pe un "cineva" sa va arda 2 palme si sa dati fugutza la medic sa va vada "imbujorat" ca va instig . si oricum e rece treaba, ca tumefactia tine cateva ore-maxim o zi.
nici nu pot sa va invat sa rupeti o bluza de prin casa si sa o "aruncati" pe el, ca nu e catolic. faceti-i plangere la instanta daca il cunoasteti, si vedeti ce iese. se lasa maxim cu o amenda , si aia amarata si sub semnul intrebarii. cereti-i si vreo 200 de lei pt sperietura ca sa va dea instanta macar 100. in rest va ramane legea talionului, dar e ...caduca.
datri-i acatiste la biserica si poate se intoarce inapoi de unde a iesit.
altceva ce sa cereti, ca vad ca sunteti ...nevatamat. doar daca il vreti neaparat "cu bratari" din nou, dar ,.....slabe sanse .
oricum ideea centrala este sa-l actionati in instanta ca sa nu creada altele. nu-l iertati, ca nu sunteti preot.
si ...va spun un secret. folositi cazierul lui penal ca circumstanta agravanta de fapt, ii dati argumente la jude ca sa il "faca".
tinem lkegatura;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Lovire tanis tanis O prietena a fost lovita cu pumnul in fata,il cunoaste pe agresor,are certificat medico -legal, iar martori au fost doua persoane, mama prietenei si un domn ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pt lovire emil00099 emil00099 buna ziua !am dubla fractura de maxilar <in urma unei lovituri cu o bara metalica>si azi am fost la iml pt certificat care am inteles ca este gata in ... (vezi toată discuția)