avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... stramutare proces
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

stramutare proces

Buna ziua,

pot face contestatie in anulare sau revizuire a unei hotarari definitive si irevocabile date in recurs in alta parte decat in cea care a dat sentinta? nu numai ca am banuieli dar s-a interpretat totul gresit, pana si dovezile , dand castig de cauza unei societati care in fond i s-a respins cererea , in pretentii.
Cel mai recent răspuns: eleonora78 , utilizator 18:19, 13 Iulie 2010
Mai intai formulati cererea pentru a exercita calea de atac dorita si apoi veti cere stramutarea procesului.
Conform art. 323 cod procedura civila, cererea de revizuire se indreapta la instanta care a dat hotararea ramasa definitiva si a carei revizuuire se cere.
Conf. art. 319 cod poc.civila, constestatia se introduce la instanta a carei hotarare se ataca.
:(Din pacate nu prea puteti introduce caile extraordinare de atac la alte instante decat cele prevazute de lege.
Daca aveti motive de banuiala legitima insa ca judecatorii vor fi partinitori, dupa formularea cererii de contestatie/revizuire veti formula cerere de stramutare la Inalta Curte de casatie si Justitie
av.M.Hornea
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
multumesc.

avocatul partii adverse este fost procuror si judecator , actual avocat.
m-am inscris in fals cu un conract de servicii de investitii financiare , dupa ce am cerut expertiza grafologica. s-a respins ca neintemeiat ca a depasit termenul de 5 ani prescriindu-se. (contractul fiind contrafacut - varianta noua pentru o piata bmfms de la sibiu ce a inlocuit un contract din nov.2004 pentru bursa de la bucuresti. in el sunt articole luate din reguamente ce nu existau in 2004).
am vrut sa-l anulez pe civil si am platit taxa de timbru si am trimis chitanta pe fax. s-a respins pentru neplata taxei.


am castigat pe fond , au facut recus, am trimis intampinare prin fax de la arhiva tribunalului cta , cu cerere de confirmare verbala ca a ajuns la dosar. si nu a ajuns de fapt, fapt evidentiat in hotarare cu cadere din drept pentru nedepunere inampinare.
s-au amestecat instrumentele financiare derivate cu intrumente de vanzare in lipsa pe baza de imprumut (care nu existau la vreamea respectiva)
si in concluzie sunt obligata sa platesc daune, dobanzi si cheltuieli de judecata cand de fapt era marja ce trebuia depusa initial tranzactionarii(ordine ce nu trebuiau sa mi se execute fara marja initiala),
adica sa recunosc un contract fals si sa platesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie i anulare, dupa contestatie in anulare? wap54 wap54 SE MAI POATE CONTESTATIE IN ANULARE, DUPA CE DEJA S-A JUDECAT O DATA? (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare - competenta Micaly Micaly Buna ziua A fost formulata contestatie in anulare (si introdusa legal la instanta care a pronuntat decizia) atat [b]impotriva deciziei[/b] cat si ... (vezi toată discuția)
Hotararile pronuntate in recurs se pot ataca si se comunica la domiciliu? Pasare1 Pasare1 Nefondat Solutie: Respinge, ca nefondat recursul formulat de catre reclamant impotriva judecatoriei. Respinge ca nefondata cererea intimatului privind ... (vezi toată discuția)