avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pot obtine numere rosii?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pot obtine numere rosii?

Buna ziua,
intrebarea mea este referitoare la numerele provizorii , si anume: pot obtine inca un set sau poate mai multe (cat timp tine procesul)de numere rosii cat timp ma judec cu cei de la serviciul inmatriculari auto pentru inscrierea masinii fara platirea taxei de prima inmatriculare? precizez ca cele trei seturi de numere le-am folosit apoi am dat in judecata serviciul de inmatriculari auto si am auzit de la unu de la altul ca s-ar putea obtine procedura fiind aceasi in plus fiind nevoie la ghiseul inmatriculari auto de foaia care dovedeste faptul ca ma judec cu ei.
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 15:35, 14 Iulie 2010
Daca va judecati pentru taxa auto se pot lua nr. provizorii pe toata durata procesului doar ca acestea trebuie platite de catre dv.
astazi merg la ghiseul inmatriculari auto sa vad ce spun ei! ca a trebuit sa aud de la unu de la altul avocatul meu nu a stiut sa-mi spuna! sper sa fie asa!
In orasul din care sunt eu se pot lua 100% si zic din surse sigure,normal trebuie sa se dea in toate orasele deosrece serviciul de inmatriculari este la fel pese tot.

Acuma trebuie sa te gandesti daca merita sa te judeci,daca procesul dureaza minim 4 luni asta inseamna peste 100 euro pe nr. plus onorariul avocatului,depinde cat de mare e taxa si ce masina ai mai noua sau mai veche.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
rares85, utilizator
Dureaza mai mult de 4 luni! Am depus actiunea in luna a 4-a urmatorul termen il am in luna a 9-a si probabil nu se v finaliza sau poate nici nu se va admite. Am formulat o actiune pt a-mi inscrie masina fara sa platesc taxa ...am inteles ca s-au facut multe la galati si s-au admis dar de prin luna a 5 nu le mai admit...iti cer sa schimbi actiunea din scutire in recuperare. masina e una veche dar care corespunde normelor de functionare a vehiculelor pe drumurile publice atat in romania cat si in germania. un opel astra din 94 motor 1.6 benzina taxa de prima inmatriculare in romania 1705 euro....e inadmisibil si inimaginabil...la masina de 1000 de euro sa ti se ceara taxa asta.
Trebuie sa te contrazic taxa este 832 euro,in functie de dotariile masinii cu cat mai putine cu atat mai bine taxa v-a fi depreciata la R.A.R si va ajunge la 1500 lei sau poate putin mai mult,R.A.R-ul coasta 1050 lei.Ca sa inmatriculezi masina cu R.A.R ,taxa,numere si asigurare mai ai nevoe de 600 euro.Daca nu crezi ce am scris poti sa mergi laR.A.R cu actele masinii si sa intrebi acolo cat e taxa si cat scade dupa depreciere.

Alte discuții în legătură

Taxa auto mihaela daniela mihaela daniela buna dimineata!am si eu o intrebare am cumparat o masina din Germania si zilele viitoare ii voi face RaRul apoi voi incepe procedurile de inmatriculare dar nu ... (vezi toată discuția)
Taxa auto gabiy08 gabiy08 buna seara. am si eu o intrebare in legatura cu taxa auto de prima inmatriculare. am cumparat un opel corsa din 1994 cu motor de 1195 cc euro 2 si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare auto olanda ADR1AN0 ADR1AN0 Am achizitionat o masina , toate bune si frumoase, fac rar-ul, platesc taxa tot absolut.Ajung la ghiseul de inmatriculari auto si imi spune ceva de genul ca ... (vezi toată discuția)