avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ultima pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ultima pensie

soacra mea a decedat pe 29 mai 2010,si as vrea sa stiu daca beneficiez de ultima pensie ?adica cea din iunie
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:06, 13 Iulie 2010
1. Ultima pensie este cea din luna in care pensionarul a decedat.
2. Iata ce spune Legea 19/2000:
Art. 97 - (1) Sumele rămase neîncasate de către pensionarul decedat, reprezentând pensia pe luna în care a avut loc decesul, şi, după caz, drepturile de pensie cuvenite şi neachitate până la deces se plătesc soţului supravieţuitor, copiilor, părinţilor sau, în lipsa acestora, celorlalţi moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
(2) Sumele prevăzute la alin. (1) pot fi solicitate în cadrul termenului general de prescripţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul sa incaseze ultima pensie? apeiron2 apeiron2 Buna seara , matusa mea a decedat acum trei ani, iar in luna decembrie in care a decedat nu s-a incasat pensia . Cine poate sa o incaseze si cum, avand in ... (vezi toată discuția)
In caz de deces ?ce se intampla? anda4uu anda4uu tatal meu a decedat si inainte de deces cu vreo luna a primit decizia de recalculare a pensiei si nu a apucat decat o transa inclusa in ultima pensie.exista ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces si pensia din luna decesului mihacion mihacion Buna ziua, Matusa mea (sora bunici mele) a decedat recent. Era la acea data pensionara si noi ne-am ocupat deingrijirea ei in ultimi doi ani precum si de ... (vezi toată discuția)