avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In caz de deces ?ce se intampla?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In caz de deces ?ce se intampla?

tatal meu a decedat si inainte de deces cu vreo luna a primit decizia de recalculare a pensiei si nu a apucat decat o transa inclusa in ultima pensie.exista vreo posibilitate ca unul din urmasi sa primeasca restul de bani restanti?si daca da ce trebuie facut pt a intra in posesia lor.va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
anda4uu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:32, 28 Februarie 2010
adresati-va casei de pensii de la domiciliul tatalui.cred ca aveti sanse sa primiti pensia aferenta lunii anterioare decesului.
dar nu e vorba doar de o pensie ,e vorba de vreo 10000 lei.
Aveti putintica rabdare. :)
Puteti cere toate drepturile de pensie cuvenite si neachitate tatalui dvs., in cadrul termenului general de prescriptie de 3 ani, potrivit art. 97 din Legea nr. 19/2000.

Art. 97 - (1) Sumele rămase neîncasate de către pensionarul decedat, reprezentând pensia pe luna în care a avut loc decesul, şi, după caz, drepturile de pensie cuvenite şi neachitate până la deces se plătesc soţului supravieţuitor, copiilor, părinţilor sau, în lipsa acestora, celorlalţi moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
(2) Sumele prevăzute la alin. (1) pot fi solicitate în cadrul termenului general de prescripţie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi pensie masi masi Tata a dat in judecata casa de pensii si a obtinut o hotarare definitiva prin care casa de pensii e obligata sa-i recalculeze pensia.dupa ce a aparut hotararea ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces si pensia din luna decesului mihacion mihacion Buna ziua, Matusa mea (sora bunici mele) a decedat recent. Era la acea data pensionara si noi ne-am ocupat deingrijirea ei in ultimi doi ani precum si de ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa incaseze ultima pensie? apeiron2 apeiron2 Buna seara , matusa mea a decedat acum trei ani, iar in luna decembrie in care a decedat nu s-a incasat pensia . Cine poate sa o incaseze si cum, avand in ... (vezi toată discuția)