avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de somaj

Va rog sa-mi spuneti si mie, daca am CM pe perioada determinata (2 ani) la incetarea CM beneficiez de indemnizatia de somaj?. Am auzit recent zvonuri ca la cei cu CM pe perioada determinata nu se mai da somajul. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:40, 13 Iulie 2010
Incetarea c.i.m. in baza art.56 lit.j C.mun. (c.i.m. inceteaza de drept ladata expirarii perioadei pentru care a fost incheiat - situatia c.i.m. incheiat pe durata determinata) da dreptul fostului salariat sa beneficieze de somaj, cu conditia indeplinirii si a celorlalte conditii prevazute de lege pentru acordarea indemnizatiei de somaj.
Doar daca contractul de munca vi se desface ptr somaj, cf art 65 alin 1 din Codul Muncii.Si binenteles, daca in aceasta perioada vi s-a virat contributia aferenta somajului la bugetul de stat.
BIANCA IRINA a scris:

Doar daca contractul de munca vi se desface ptr somaj, cf art 65 alin 1 din Codul Muncii.Si binenteles, daca in aceasta perioada vi s-a virat contributia aferenta somajului la bugetul de stat.


1. Un CIM pe perioada determinata poate inceta si cu art.65 din Codul muncii dar userul nostru s-a referit strict la incetarea acestuia, de drept, la data expirarii sale.
2. Asa ca raspunsul dat de @freeelis este cel corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata Vioreld Vioreld salariatii angajati pe perioada determinata beneficiaza de aceleasi drepturi ca si cei angajati pe perioada nedeterminata? ma intereseaza daca pot fi trimisi ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? deja_vu68 deja_vu68 sunt angajata pe peroada determinata pe 3 luni .beneficiez de somaj sau trebuie sa fie cartea de munca pe baza unui articol?? (vezi toată discuția)
Ultima zi lucrata cim perioada determinata crisstta crisstta buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este conform legislatiei ultima zi lucrata in cazul unui contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni ... (vezi toată discuția)