avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate

Buna seara
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tocmai am aflat ca societatea la care sunt asociat a fost dizolvata de catre ONRC datorita nedepunerii bilantului pe perioada 2007-2009. Declaratiile la finante s-au depus la timp iar platile sunt la zi. Datorii foarte mari la furnizori nu mai am , decat stocul de marfa. Mentionez ca am avut angajata o contabila in aceasta perioada cu program partial de 2 ore cu care am incheiat colaborarea in luna mai 2010.
Vestea dizolvarii am aflat-o din intamplare intreband la ONRC daca s-a depus bilantul pe 2009.
As vrea sa stiu ce se va intampla cu angajatii, deoarece una dintre angajate urmeaza sa intre in concediu de maternitate.
Societatea a intrat in dizolvare in luna aprilie.
Ce se va intampla de acum inainte?
Va multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 08:30, 15 Iulie 2010
de ce nu faceti opozitie?depuneti la registru bilanturile nedepuse si cu dovada mergeti la termenul de dizolvare si spuneti ca actiunea a ramas fara obiect,motivul dizolvarii nemaiexistand.am facut-o si a fost ok deci spun din experienta.
Problema este ca pe certificatul constatator emis de onrc apare
Act dizolvare: Sentinta nr......
Data dizolvarii: 01.04.2010
Mai pot face ceva in acest caz?
nu,urmatorul pas e lichidarea.dar nu ati primit o citatie,ceva? s-a publicat si in MOf ,credeam ca doar s-a depus dosarul dar deja e dizolvata.daca treburile merg faceti repede alta firma si transferati muncitorii.oricum trebuie sa depuneti in continuare situatii financiare si declaratii la admin fin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate anaf corinatone corinatone Buna ziua Sunt in proces de inchidere a societatii. Firma nu are datorii la bugetul de stat, singura problema este ca lipsesc in baza lor de date doua ... (vezi toată discuția)