avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... moºtenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

moºtenitori

suntem 2 fraţi. tatăl nostru s-a recăsătorit cu o femeie care avea deja 1 copil şi au mai făcut unul împreună. tatăl a decedat. cum se împarte masa succesorală? fiind vorba de bunuri cumpărate în timpul căsătoriei
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:07, 14 Iulie 2010
pentru a face acceptarea expres prin declaraţie notarială există o limită de timp? nu putem face luni acest lucru?
acceptarea succesiunii expresa/ tacita se face in termenul de optiune succesorala de 6 luni de la data decesului respectivului defunct.
asta înseamnă că nu mai avem dreptul la nimic?
nu am de unde sa stiu ce doreste sotia tatalui dvs.
mergeti la biroul notarial si vedeti despre ce este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, cote, plata impozitului favex favex O familie, sot, sotie si un fiu. Decedeaza sotia in 2015 masa succesorala fiind un imobil. In perioada de optiune succesorala sotul ramane in imobil. Fiul face ... (vezi toată discuția)
Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)
Renunțare la proces indiviziune Emanuel80 Emanuel80 Buna ziua Socrul meu a moștenit împreuna cu alți frați și rude mai multe terenuri și un imobil, casa bătrânească. Acum este chemat in judecată de ... (vezi toată discuția)