avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice acord - cadru
Discuție deschisă în Achiziţii publice

acord - cadru

Am incheiat un acord-cadru de furnizare produse cu valabilitate de 2 ani . Pe perioada de valabilitate a acestui acord cadru nu s-a incheiat niciun contract subsecvent . Avand in vedere prevederile art. 144 din OUG 34/2006 privind achizitiile publice cu toate modificarile si completarile ulterioare potrivit carora un acord cadru se poate prelungi mai mult de 4 ani numai in cazuri exceptionale pe care autoritatea contractanta le poate justifica prin obiectul specific al contractelor ce urmeaza a fi atribuite. Intrebarea mea este urmatoarea : pot sa prelungesc un acord cadru in aceasta situatie ? sau lansez o noua procedura? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vizamali , utilizator 08:58, 28 Iulie 2010
multumesc tuturor de raspunsuri si ca sa se inteleaga mai bine detaliez : e vorba de acord cadru furnizare Computer tomograf -1 buc. eu cred ca nu se poate prelungi, iar articolul ce imi da posibilitatea prelungirii acordului cadru se refera la perioada initiala stabilita in DA( documentatia de atribuire ) . Acordul cadru este inca in vigoare . Totodata in DA s-a prevazut posibilitatea prelungirii. Acordul cadru neangajand fonduri, nu ma obliga la nimic astfel ca daca eu nu am banii in cont nu pot incheia nici un contract subsecvent. HG 925/2006 la art 66 e si f spune de estimari ale cantitatilor minime si maxime "care ar putea fi solicitate ". Inteleg ca ar putea nu e obligatoriu , fiind perceput ca un drept pe care, daca il exercit produce efecte, daca nu , nu produce nici un efect. Desi sunt consilier juridic si lucrez in achizitii din 2004, legislatia pe achizitii prezinta unele " hibe" pentru care gasesti greu solutii. #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate incheia un act aditional fara acordul furnizorului? ClimRazvan ClimRazvan In data de 11.04.2011 s-a incheiat un contract de furnizare intre Administratia Domeniului Public P***** si o societate comerciala. Contractul are ca obiect ... (vezi toată discuția)
Cu cat se poate prelungi un contract ? cu 1 an /2 ani sau doar 4 luni ? oanaportar oanaportar - conform Art. 6 HG 925/2006 Dispoziţii generale CAPITOLUL I Dispoziţii generale Art. 6 (3) Autoritatea contractantă are dreptul de a prelungi durata ... (vezi toată discuția)
Acord cadru versus licitatie deschisa liliann liliann Pentru un contract de concesiune vrem sa avem un consultant juridic (noi fiind autoritatea publica). Pt prestarea serviciilor de consultanta juridica mi s-a ... (vezi toată discuția)