avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut

pornind de la Art. 1. – Partile sunt libere sa stabileasca, in conventii, rata dobanzii pentru intarzierea la plata unei obligatii banesti din og 9/2000 consider ca legiuitorul confunda contravaloarea folosirii capitalului=dobanda cu plata daunelor-interese pentru intarzirea restituirii sumelor...cunosc faptul ca inalta curte a statuat faptul ca nu pot fi cumulate daunele-interese cu dobanda insa plecand de la premisa ca daunele interese sunt una si dobanda=contravaloare folosire capital e alta consider ca aceasta din urma nu poate fi limitata...
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:34, 15 Iulie 2010
Pana una-alta conteaza ce a statuat instanta. Iar eu cred ca are dreptate. Dobanda stabilita pentru intarziere are rolul unei clauze penale, clauza care prestabileste conventional valoarea daunelor. Nu puteti cere si aplicarea clauzei penale si plata unor despagubiri, despagubirile fiind deja cuantificate prin conventie.



...sunt de acord cu ce a statuat instanta...problema e daca og 9 limiteaza doar dobanda privita ca daune-interese pt intarziere la restituire sau og 9 limiteaza nivelul dobanzii privita ca si contravaloare a folosirii capitalului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda legala victotad victotad am o rugaminte f mare.....trebuie sa dau un debitor in judecata pt neplata la scadenta a unor sume...dar in contractul incheiat nu se precizeaza nimik ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru institutiile publice drnbrc drnbrc Buna ziua, As dori sa stiu, daca se poate, daca o institutie publica poate fi obligata sa plateasca penalitati de intarziere (pentru neplata facturii) in ... (vezi toată discuția)
Daune interese sau intoarcerea executarii? altom altom In vara anului 2003, am acordat un imprumut de 7.500 euro unei persoane printr-un contract de imprumut autentic, garantat cu ipoteca. La scadenta, in ... (vezi toată discuția)