avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspundere administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspundere administrator

As avea nevoie de ajutor intr-o problema legata de asociere si administrare societate comerciala ( SRL)
Situatia mea este urmatoare: in 2003 am infiintat o firma de contabilitate care mergea foarte bine, dar cum viata iti face surprize, m-am casatorit iar sotul meu e cetatean american. Cum era de asteptat, am decis sa ma mut in USA si sa gasesc pe cineva care sa preia clientii mei si sa continue afacerea. In iulie 2004 am gasit o persoana careia i-am oferit 49% din partile sociale, devenind asociat, administrator si salariat in firma, ea nefiind autorizata la momentul respectiv sa profeseze independent ca expert contabil. De la inceput nu am ascuns faptul ca plec din tara si ca vreau ca afacerea sa continue si am avertizat-o ca va fi greu si mult de munca, dar nu s-a plans si a acceptat conditiile ( drept urmare a semnat actele la registrul comertului). Eu am plecat in nov.2006 iar ea a ramas sa continue activitatea. In ianuarie mi-a trimis un mail ca nu e multumita, ca e mult de munca etc. In luna marite am fost acasa, in Romania pentru un examen legat deprofesia contabila si de care depindea existenta in continuare a firmei si nu s-a plans. In luna iunie 2007 ea a dat examenul de iesire din stagiu la experti si cum a devenit expert contabil, acum ma ameninta ca nu mai vrea sa mai munceasca pt firma, ca isi face firma ei sau se intoarce la activitatea de salariat, ca isi da demisia din functia de salariat si administrator, si ca ramane numai asociat in firma si sa gasesc pe altcineva, asta pana la sfarsitul lunii august, nici macar pana la sfarsitul anului cum am rugat-o. Eu sunt insarcinata, astept sa nasc de pe o zi pe alta, iar ea stie bine situatia mea si faptul ca nu pot sa fac nimic de aici si nici nu pot calatori acum. I-am cerut sa-mi trimita o balanta la 6 luni si un raport cu ceea ce face, lucru care se pare ca a deranjat-o si nu mi-a trimis nici pana acum.
As avea nevoie urgenta de un sfat, ce sa fac. In mod normal ea trebuie sa ma instiinteze in scris de demisie, sa convoace adunarea asociatilor, sa prezinte raport de gestiune pentru perioada administrata de ea, sa predea patrimoniul si sa i se dea descarcarea de gestiune. Poate sa faca acte la registrul comertului fara ca eu sa semnez? Ce poate face ea in lipsa mea din tara?
Eu sunt asociat majoritar si cand am plecat am lasat o procura surorii mele sa ma reprezinte in caz de urgenta, in societate si ca persoana fizica.
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: smaram , utilizator 21:52, 1 August 2007
Adunarea asociatilor va trebui sa hotarasca.
singura nu va putea face nimic, e nevoie de hotararea asociatilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune la asoc.de proprietari nikoleta_steliana nikoleta_steliana Am fost aleasa ca presedinte a Comisiei de cenzori de la blocul in care locuiesc. Sunt absolventa de Politehnica, ma pricep la contabilitate primara, dar nu ... (vezi toată discuția)
Administrator nou - primire gestiune abc2013 abc2013 Administratorul vechi si-a dat demisia, sperand sa nu dea socoteala (asociatia a angajat expert contabil autorizat pentru verificare). Adunarea Generala a ales ... (vezi toată discuția)