avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... darile catre stat- impozitul pe locuinta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

darile catre stat- impozitul pe locuinta

buna ziua,
am o intrebare:
eu am cumparat acum ceva ani, 2 apartamente iar dupa casatorie sotului meu parintii vor sa-i treaca o casa pe numele lui prin act de vanzare-cumparare.
Atunci cand vor trebui platite taxele la primarie eu voi figura cu 3 imobile?? sau eu achit pe nemele meu 2 iar sotul pe numele sau 1??
Ne sperie faptul ca se maresc taxele in cazul unor mai multe propietati pe care le detii.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iceflower , utilizator 15:56, 14 Iulie 2010
Buna ziua,

Daca parintii sotului ii dau un imobil prin contract de vanzare cumparare, acest bun va fi bun comun (al dvs. si al sotului). Ca sa fie bun propriu al sotului, parintii ar trebui sa ii dea bunul printr-un act de donatie si sa se faca precizarea ca numai sotul accepta donatia.
Daca cele doua apartamente au fost cumparate de dvs. inainte de casatorie sunt bunuri proprii si da conform ultimilor modificari ale codului fiscal veti plati impozit diferentiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)
Impozit proprietate Bosscostelino Bosscostelino Buna ziua. In legatura cu plata impozitului pe proprietate, este considerat faptul ca are mai mult de doua proprietati persoana din exemplul urmator? Ex. Am ... (vezi toată discuția)
Donație Stefanmusatini Stefanmusatini Bună ziua Sunt căsătorită si avem trei copii. Avem domiciluil şi locuim toți (sotul, eu şi copiii 17, 16 respectiv 12 ani) în casa parintilor mei . ... (vezi toată discuția)