In speta o firma care a intrat in faliment imi datoreaza bani urmeaza sa ma inscriu la masa credala.Problema este ca trei bilete la ordin au fost neonorate la scadenta din lipsa disponibil.Am aflat mai tarziu ,de fapt chiar am vazut un extras de cont prin care administratorul firmei a scos mai multi bani cash, desi biletele la ordin nu au fost onorate.Intrucat imi vreau banii inapoi va intreb daca atitudinea bancii (a functionarilor ei) poate avea caracter penal .Adica ma gandesc ca o atitudine ca aceasta ar submina increderea oamenilor in banci ceea ce este foarte grav!Pai cum sa eliberezi bani cash unuia care are neonorate bilete la ordin ? Fara macar sa incerce sa ma anunte sau asa .Ulterior am aflata ca administratorul actionar al srl-ului respectiv a vandut firma unora care nu au onorat cecuri (eliberate de aceeasi banca se pare) pentru marfa achizitionata.Ideea este ca daca un functionar bancar ar raspunde penal atunci probabil ca ma pot constitui ca parte vatamata ,recuperandu-mi prejudiciul de la banca ceea ce si urmaresc de fapt intrucat fostul administrator se pare ca e sarac lipit . Va multumesc ptr. orice sfat care face banca raspunzatoare !
s-au eliberat la o luna sau doua sau trei distanta dupa ce biletele nu au fost onorate. problema e ca pana atunci eu nu am primit nici un ban prin ordin de plata sau asa de la firma respectiva.Ideea este urmatoarea ,banca nu trebuie sa faca nimic stiind ca o firma are bilete neonorate ,dar cand ajung bani in cont ii elibereaza administratorului cash ??? atitudinea asta nu e de condamnat ?adica in loc sa-l urecheze pe administrator ca nu a onorat biletele ii elibereaza bani ? si daca ala zicea ,pai i-am platit din alta banca ,ei nu trebuie sa-i ceara o dovada ceva ? adica asta nu e o inlesnire a escrocheriei ? ma rog , asa vad eu ,dar mi-ar prinde tare bine daca as putea sa trag de banca .pe mine banca ma anunta de exemplu cand am bilete la plata ,daca cumva nu am bani sa vin cu ei de acasa , cand sunt bani nu ma anunta ,ideea e ca instrumentele bancare trebuie sa prezinte incredere ,inteleg ca poate nu pot fi onorate la scadenta ,dar si cand exista bani in cont ulterior ,banca nu trebuie sa atraga atentia ,ceva de genul bai,escrocule ,ai bani ,plateste-ti biletele !!!???
Raspunderea bancii
Florin111
In speta o firma care a intrat in faliment imi datoreaza bani urmeaza sa ma inscriu la masa credala.Problema este ca trei bilete la ordin au fost neonorate la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin
Claudiu.Grasu
Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)