In speta o firma care a intrat in faliment imi datoreaza bani urmeaza sa ma inscriu la masa credala.Problema este ca trei bilete la ordin au fost neonorate la scadenta din lipsa disponibil.Am aflat mai tarziu ,de fapt chiar am vazut un extras de cont prin care administratorul firmei a scos mai multi bani cash ulterior(la o luna sau 2 sau 3 distanta), desi biletele la ordin nu au fost onorate.Intrucat imi vreau banii inapoi va intreb daca atitudinea bancii (a functionarilor ei) poate avea caracter penal .Adica ma gandesc ca o atitudine ca aceasta ar submina increderea oamenilor in banci ceea ce este foarte grav!Pai cum sa eliberezi bani cash unuia care are neonorate bilete la ordin ? Fara macar sa incerce sa ma anunte sau asa .Ulterior am aflat ca administratorul actionar al srl-ului respectiv a vandut firma unora care nu au onorat cecuri (eliberate de aceeasi banca se pare) pentru marfa achizitionata.Ideea este ca daca un functionar bancar ar raspunde penal atunci probabil ca ma pot constitui ca parte vatamata ,recuperandu-mi prejudiciul de la banca ceea ce si urmaresc de fapt intrucat fostul administrator se pare ca e sarac lipit .Pe cale civila (daca nu se poate pe cale penala) as putea sa dau banca in judecata pentru atitudinea ei ? Va multumesc ptr. orice sfat care face banca raspunzatoare !
Mie imi miroase a inselaciune, daca lucrurile stau asa cum spui si exista o complicitate a functionarilor bancari. Incearca o plangere la parchet. S-ar putea ca banca, daca se dovedeste vinovatia functionarilor bancari, sa fie chemata ca parte responsabila civilmente.
Bafta!